Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ασπίδα σωτηρίας οι καθρέπτες

Το Α και το Ω για τον οδηγό Οι καθρέπτες είναι σημαντικοί τόσο μέσα στην πόλη όσο και έξω από αυτήν αποτελούν το κύριο εργαλείο κάθε οδηγού για την ασφάλειά του όταν θέλει να έχει την απόλυτη ορατότητα για να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας ή και να ξεπαρκάρει.

Αρχικά ο εσωτερικός καθρέπτες μας βοηθάει στο να έχουμε αίσθηση του περιβάλλοντος πίσω από το όχημα. Ο καθρέπτης θα πρέπει να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο οδηγός να κάνει τη μικρότερη δυνατή κίνηση για να ελέγξει το πίσω μέρος.

Καλό, λοιπόν, είναι ο οδηγός να κεντράρει το πλαίσιο του πίσω παρμπρίζ και όχι την εταζέρα ή την οροφή, για να βλέπει κάποιο νεκρό σημείο. Μη ξεχνιέστε, μόνο, και παρατείνετε την ενημέρωσή σας από τον καθρέφτη, καθώς κινδυνεύετε να μην αντιδράσετε εγκαίρως από τις αλλαγές που συντελούνται μπροστά σας. Οι κλεφτές ματιές είναι η λύση και μετά ξανά όλη μας η προσοχή μπροστά!

Ακόμη υπάρχουν οι εξωτερικοί καθρέπτες που είναι υπεύθυνοι για την ορατότητα στα πλάγια του αυτοκινήτου. Πρέπει να ρυθμίζονται σωστά και παράλληλα να είναι καθαροί. Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδεικνύεται στη «νεκρή γωνία», μία παγίδα που πέφτουν πολύ συχνά οι οδηγοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθρέπτες πρέπει να ρυθμίζονται όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο και αφού ρυθμίσουμε τη σωστή θέση οδήγησης και αφαιρέσει τυχόν αντικείμενα πάνω από την εταζέρα.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/car/arthro/237649/aspida-sotirias-oi-kathreptes/