Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

«Δεν πας στο διάολο ρε μ…»

«Δεν πας στο διάολο ρε μ…»Οξύ φραστικό επεισόδιο μεταξύ Κεφαλογιάννη-Βάσως Παπανδρέου Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες σε δραματικούς τόνους έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής, επί τους προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αν εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό του 2012, θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, όχι με την επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων, αλλά με περικοπή δαπανών» και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «κρίσιμο κρίκο, που θα καλύψει τα κενά που έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα στην εφαρμογή του προγράμματος», ενώ προανήγγειλε ότι σύντομα θα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο , όπως είπε «θα αποκαταστήσει αδικίες».

Ο υπουργός οικονομικών, σε αυστηρό ύφος, έθεσε όλους τα πολιτικά κόμματα προ των ευθυνών τους τονίζοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να πάρουμε μία απόφαση, θέλουμε την τρόικα και τη δόση ή ήρθε η ώρα της εθνικής αντίστασης, με κίνδυνο να χαθεί η δόση» και απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την κάλεσε «να αντισταθεί, απέναντι στο σκάνδαλο αλλοίωσης των εννοιών και της νόθευσης της κοινής λογικής».

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Σαμαρά τονίζοντας ότι «είναι πολιτικό μας λάθος που επιτρέψαμε να διαγραφεί από την μνήμη του λαού τι είχε συμβεί τα προηγούμενα 6 χρόνια» και πρόσθεσε ότι "κάποιοι εμφανίζονται ως φιλολαϊκοί και λεβέντες και εμείς είμαστε οι αφελείς που πάμε να ταπεινωθούμε στην τρόικα».

Η συνεδρίαση, η οποία είναι σε εξέλιξη σημαδεύτηκε από έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του βουλευτή της ΝΔ, Μανόλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος είχε φραστική αντιπαράθεση και με την Πρόεδρο της επιτροπής κ. Βάσω Παπανδρέου την οποία κατηγόρησε ότι του απευθύνθηκε με απαξιωτικό τρόπο.

Χαρακτηριστικό ήταν ο διάλογος που ακολούθησε και ανέβασε στα ύψη την αντιπαράθεση:

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Θα γίνεις πρόεδρος καμιά φορά;

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τραμπούκος σαν εσένα δεν πρόκειται να γίνω…

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Απαράδεκτο… να είστε σοβαρή...αν δεν μπορείτε να διευθύνετε τη συζήτηση να σηκωθείτε να φύγετε από το έδρανο και να προεδρεύσει κάποιος άλλος. Είστε η χειρότερη πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ότι λέει ο κ. Κεφαλογιάννης δεν με ενδιαφέρει…

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ούτε εμένα και δεν σας υπολογίζω καθόλου ότι υπάρχετε. Να είστε σοβαρή και όχι Βάσω Παπανδρέου… Είναι δυνατόν να λέει σε μένα "δεν πας στο διάολο ρε μ…"

Πηγή: 24h.gr