Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

«Θέλουμε όλες τις χώρες στο ευρώ»

«Θέλουμε όλες τις χώρες στο ευρώ» Σαφές το μήνυμα της Μέρκελ κατά του ενδεχομένου εξόδου της Ελλάδας Ένα σαφές μήνυμα, ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη υπερχρεωμένων χωρών, όπως η Ελλάδα, έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας πως εάν απορριφθούν οι αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες μπορεί να καταστραφεί η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρώπης να δράσει.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση, διαφορετικά ο κόσμος «δεν θα πιστέψει την αποφασιστικότητά μας να προστατέψουμε το ευρώ».

Πυλώνας της ενοποιημένης πολιτικής, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, θα είναι μία μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή επιτήρηση των εθνικών προϋπολογισμών.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η αλληλεγγύη στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είναι εξίσου σημαντικό ζήτημα, με την Ελλάδα να αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση που απαιτεί τη συνδρομή και των ιδιωτών για την επαρκή επίλυση του προβλήματος.

«Θέλουμε την Ευρώπη και το ευρώ με όλες τις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ σήμερα». Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε επίσης πως η Ισπανία έχει κάνει πολλά για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, όμως μάλλον θα χρειαστεί να κάνει περισσότερα, για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

 http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/248769/theloume-oles-tis-hores-sto-euro/