Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας!


Συντρίβουν πλέον καθημερινά κάθε υψηλό ρεκόρ τα 10ετή ομόλογα σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, απόδειξη πως η κρίση χρέους εισχώρησε και μόλυνε και τον κλειστό πυρήνα του ευρώ.

Ιστορικό υψηλό ρεκόρ από τη σύσταση της ευρωζώνης για τα spreads στα 10ετή ομόλογα της Ισπανίας με απόδοση 6,61%, τα αντίστοιχα ιταλικά έχουν απόδοση 7,17% ενώ ανεβαίνουν και τα γαλλικά 10ετή ομόλογα στις 195 μ.β με απόδοση 3,73%. Τα spreads στην Ελλάδα στις 2.710 μ.β, στην Ιρλανδία στις 643 μ.β και στην Πορτογαλία στις 952 μ.β.

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους γονατίζει το ευρώ που στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στα 1,34660. Σε μία καταστροφική όπως αποδείχτηκε δημοπρασία το Ισπανικό Δημόσιο άντλησε 3,563 δισεκατομμύρια ευρώ από 10ετή ομόλογα των οποίων η απόδοση διαμορφώθηκε στο 6,975%. Το νούμερο αυτο είναι και το υψηλότερο κόστος 10ετούς δανεισμού για την Ισπανία από το 1997.

«'Ο χρόνος τελειώνει πολύ γρήγορα. Θεωρώ ότι έχουμε στη διάθεσή μας μερικούς μήνες, που θα μπορούσαν να είναι εβδομάδες ή ακόμα και μέρες, πριν υπάρξουν πραγματικοί κίνδυνοι για την χρεοκοπία χώρας όπως η Ισπανία ή η Ιταλία που θα οδηγούσε σε χρηματοοικονομική καταστροφή και θα παρέσυρε τον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής» δηλώνει στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι «μόλυνση» χωρών όπως η Φινλανδία και η Αυστρία είναι προ των πυλών και κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για αδράνεια.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η ελβετική UBS δημοσιεύει ανάλυση με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Το ευρώ έτσι όπως είναι τώρα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει». Ρίζα του κακού κατά την τράπεζα είναι η στρεβλή δομή της ευρωζώνης και ως άμεσες λύσεις προτείνει την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών και αύξηση των εξουσιών της Κομισιόν.


 http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/261482/i-eurozoni-paradidetai-stin-pura-tou-hreous/

Δεν υπάρχουν σχόλια: