Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«H Μέρκελ ψάχνει τρόπους να εξάγει οπλικά συστήματα»

«H Μέρκελ ψάχνει τρόπους να εξάγει οπλικά συστήματα» Der Spiegel: Η Καγκελάριος προσπαθεί να εξαλείψει τη γραφειοκρατία Παρά την ευρωπαϊκή κρίση, οι γερμανικές εξαγωγές όπλων παραμένουν ισχυρές, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel.


Το δημοσίευμα αναφέρει πως «η γερμανική διοίκηση εστιάζει την πολιτική της στις εξαγωγές όπλων». Το ρεπορτάζ του περιοδικού εκτιμά ότι η Α. Μέρκελ προσπαθεί να αυξήσει κι άλλο τις εξαγωγές της, επιχειρώντας με έγγραφα, που αποστέλλει στις Βρυξέλλες, να «εξαλείψει» τη γραφειοκρατία που τις εμποδίζει.

Το έγγραφο, στο οποίο στηρίζει το ρεπορτάζ του το Spiegel, εστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 27 Οκτωβρίου και αναφέρει: «Δεν θα πρέπει να παρακωλύεται ή να εμποδίζεται το εμπόριο όπλων, ειδικά όταν πρόκειται για τις σχέσεις με τις νέες περιφερειακές δυνάμεις».

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 0,9% σε σχέση με το Σεπτέμβριο, και κατά 10,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Η αξία τους ανήλθε σε 15,1 δισ. ευρώ από το 2005 μέχρι το 2010, καθιστώντας τη Γερμανία τρίτο εξαγωγέα όπλων του κόσμου.

«Οι λέξεις ανθρώπινα δικαιώματα δεν αναφέρονται πουθενά στην έκθεση των 21 σελίδων, αν και η Μέρκελ συχνά λέει ότι η πολιτική της κυβέρνησής της οδηγείται από τις αξίες της», σχολιάζει το περιοδικό.



http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/256683/h-merkel-psahnei-tropous-na-exagei-oplika-sustimata/

Δεν υπάρχουν σχόλια: