Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Επιπλέον 15 δισ. θα χρειαστεί η Ελλάδα»


Ενδεικτική της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, αλλά και της αδυναμίας της να... αποκαταστήσει τα δημοσιονομικά της, είναι η πληροφορία που μεταδίδει η γερμανική Spiegel.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ποσό ύψους 145 δισ. ευρώ και όχι 130 δισ. όπως προβλεπόταν θα χρειαστεί η Ελλάδα από το δημόσιο τομέα, δηλαδή τις κυβερνήσεις Ευρωζώνης και ευρωπαϊκούς φορείς, για το δεύτερο πακέτο στήριξής της, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τρόικας τον οποίο επικαλείται.

Όπως σημειώνει, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 15 δισ. ευρώ εξαιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «εκτιμάται πως δεν θα καταστεί δυνατό να συγκεντρωθούν τα χρήματα που λείπουν μόνο από τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους».

Την Πέμπτη και ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δημόσιος τομέας να χρειαστεί να αυξήσει το ποσό της οικονομικής στήριξης που έχει προβλεφθεί για τη χώρα μας.

Πάντως, μέχρι στιγμής Γερμανία, Γαλλία και άλλες χώρες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης του πακέτου βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: