Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Πήραν το νόμο στα χέρια τους στο Σκούταρι Σερρών

Ομάδες περιπολίας έχουν σχηματίσει κάτοικοι στο Σκούταρι. Ο λόγος είναι απλός. Ασφάλεια. Αυτό που αδυνατεί να τους παρέχει ο κρατικός μηχανισμός, οι εν λόγω άνδρες αποφάσισαν να το προσφέρουν μόνοι τους στους εαυτούς τους. Κάθε απόγευμα μόλις ο ήλιος πέσει, άνθρωποι της βιοπάλης και του μεροκάματου προστατεύουν τις οικογένειες τους αλλά και τους.......

συγχωριανούς τους κάνοντας περιπολίες με τα αυτοκίνητα τους.


Αυτό που ένωσε την ομάδα περιπολίας δεν ήταν κάποια μακροχρόνια φιλία ή κάποια συγγένεια, αλλά το γεγονός ότι έχουν πέσει θύματα ληστείας ή απόπειρας ληστείας και βεβαίως, ο αλτρουισμός και  η ανάγκη για συνεισφορά προς τον συνάνθρωπο.


Η συμφωνία κυρίων ήταν απλή. Με δικά τους έξοδα και άφθονο προσωπικό χρόνο θα περιπολούν εν είδει αστυνομικών. Μόλις υποπέσει στην αντίληψη τους κάτι ύποπτο, ειδοποιούν αμέσως την αστυνομία για τις δικές της ενέργειες. Στόχος τους δεν είναι να υποκαταστήσουν το ρόλο της αστυνομίας, αλλά να συνδράμουν στο έργο της με κάθε δυνατό και πρωτίστως νόμιμο τρόπο.


Ο ήλιος έχει πέσει εδώ και αρκετή ώρα. Η περίπολος ξεκινάει. Οι άνδρες εξοπλισμένοι μόνο με μηχανήματα ενδοεπικοινωνίας ώστε να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους χωρίς επιπρόσθετο κόστος, συνεννοούνται για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Η περιπολία ξεκινάει. «Δεν είμαστε αστυνομικοί. Είμαστε πολίτες που θέλουμε να προστατέψουμε τις οικογένειες μας. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και ενημερώνουμε την αστυνομία για ξάθε ύποπτη κίνηση», δηλώνει ένας εκ των ανδρών.


Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν για τις περιπολίες και σχεδόν όλοι έχουν προμηθευτεί τους αριθμούς τηλεφώνων των ανδρών. Δεν είναι λίγες οι φορές που ηλικιωμένοι και ηλικιωμένες τηλεφωνούν να ρωτήσουν αν ο δρόμος προς το σπίτι τους ελέγχθηκε καθώς φοβούνται να περπατήσουν στα χωρίς φωταγώγηση στενά της περιοχής.tvs

Δεν υπάρχουν σχόλια: