Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό πολιτών


Ολοκληρώθηκαν αποτελεσματικά όλες οι επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό πολιτών από... πλημμυρισμένες περιοχές της Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, καθώς και οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων.

Πάντως ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή, τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όσο και για την πρόληψη τυχόν νέων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που προβλέπεται ότι θα πλήξει από τις βραδινές ώρες περιοχές της Ηλείας.

Ειδικότερα, έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια δεκάδες Ρομά που διέμεναν σε πρόχειρους καταυλισμούς, κυρίως σε περιοχές κοντά στον Αλφειό ποταμό, αλλά και γύρω από τον Πύργο, όπως επίσης και ένοικοι των εργατικών κατοικιών που βρίσκονται κοντά στον δρόμο που συνδέει τον Πύργο με το Κατάκολο.

Επίσης, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι μοναχές από την μονή Παναγίας Κρεμαστών, λόγω των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί. Ακόμη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο

Στην Ηλεία βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 33 οχήματα και δεκάδες άνδρες, ενώ έκτακτα μέτρα έχει λάβει και η Αστυνομία για την αποτροπή έκνομων ενεργειών.

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που έγινε στο διοικητήριο στον Πύργο, αποφασίσθηκε να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής όσοι από τους πληγέντες δεν βρουν στέγη σε συγγενικά σπίτια. Όσον αφορά στην καταγραφή των ζημιών, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, αφού εκτός από σπίτια και καταστήματα έχουν πληγεί αγροτικές εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: