Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Στα χέρια της δικαιοσύνης ο Άκης Τσοχατζόπουλος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος


Λίγο πριν από τις 11.00 σήμερα το πρωί, άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του πρώην υπουργού από τον ανακριτή που χειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τη σύμφωνη....

γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου.

Αυτήν την ώρα ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στον 10ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α. για την τυπική διαδικασία και εν συνεχεία θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές ενεργοποίησαν τις διατάξεις του νόμου 4022/2011, που αφορά στην ταχεία εκδίκαση υποθέσεων διαφθοράς κρατικών πολιτικών προσώπων ή κρατικών υπαλλήλων.

Το ένταλμα σύλληψης αφορά στο θέμα της νομιμότητας της αγοραπωλησίας του ακινήτου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τρία οχήματα της Ασφάλειας, τέσσερις αστυνομικοί και άνδρες του Σ.Δ.Ο.Ε. βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Μ. Τετάρτης έξω από την οικία του επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ώρα διεξαγόταν έρευνα και στο σπίτι της κόρης του.

Άνδρες της Ασφάλειας βρίσκονται και στο γραφείο του πρώην υπουργού στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου 8, όπου πραγματοποιούν έρευνα και κάνουν φύλλο και φτερό σημαντικά έγγραφα που έχει ο πρώην υπουργός.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της προφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου μετά την απολογία του στον ανακριτή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, στην υπόθεση ενδέχεται να εμπλακούν και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή καταζητούνται και άλλοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Για την υπόθεση της αγοραπωλησίας είχε διαταχθεί προκαταρτική εξέταση τον Ιούνιο του 2010 από την κα Ράικου. Την έρευνα διενήργησαν δύο εισαγγελείς, η Ευγενία Κυβέλου και η Ελένη Σίσκου, που κάλεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου τον κ. Τσοχατζόπουλο τον Οκτώβριο του 2011.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξεταζόταν η διάπραξη του αδικήματος που αφορά στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και φορολογικές παραβάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο φάκελος χρεώθηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλη.

Εκκρεμεί ωστόσο και άλλη μία κατηγορία που όμως αποτελεί πλημμέλημα και αφορά στα ανακριβή στοιχεία που κατέθεσε με τη δήλωση του «πόθεν έσχες».

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Read more: http://www.enimerwsi.gr/2012/04/blog-post_7064.html#ixzz1rkUs9lrG

Δεν υπάρχουν σχόλια: