Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πιο πλούσιοι από ποτέ οι Γερμανοί την ώρα που οι Έλληνες πεινούν

Οι ιδιωτικές καταθέσεις των Γερμανών έφτασαν την περσινή χρονιά το συνολικό ποσό των 4,715 τρισεκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ παρά τις απώλειες στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Μπούντεσμπανκ. Ένας εκπρόσωπος...

της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας επεσήμανε πάντως ότι μετά την ενοποίηση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία ο πλούτος των Γερμανών παρουσιάζει σταθερή αύξηση, με εξαίρεση κάποιες προσωρινές μειώσεις που αφορούν μερικούς μήνες.

Το συνολικό ποσό των 4,715 τρισεκατομμυρίων ευρώ δεν περιλαμβάνει άλλα περιουσιακά στοιχεία των Γερμανών, όπως για παράδειγμα την ακίνητη περιουσία.

Η Μπούντεσμπανκ επισημαίνει ότι εξαιτίας της κρίσης χρέους οι Γερμανοί στην πλειοψηφία τους επένδυσαν πέρυσι τις οικονομίες τους σε βραχυπρόθεσμες καταθέσεις ή σε ασφάλειες, ενώ απέφυγαν να επενδύσουν σε ομόλογα.

Οι αναταραχές στις αγορές προκάλεσαν το 2011 συνολικές απώλειες 92 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές.

Το ιδιωτικό χρέος των Γερμανών «αυξήθηκε ελαφρά», σύμφωνα με την Μπούντεσμπανκ και έφτασε το 2011 τα 1,5498 τρισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 ήταν 1,5476 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: