Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

«Φερθήκαμε ρατσιστικά στους Έλληνες»


«Η Ευρωζώνη σε δέκα χρόνια θα είναι παρελθόν». Αυτό είχε δηλώσει ο Arjo Klamer το 2001. Αντίθετη γνώμη είχε από την άλλη διατυπώσει ο Sylvester Eijffinger, ο οποίος είχε και έχει εμπιστοσύνη στο ενιαίο νόμισμα.
Ο Klamer δώλωσε: Η στάση...
μας απέναντι στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστική. Εάν η επαρχία Limburg απειλείται με πτώχευση από μία ομάδα διεφθαρμένων διοικητών, εμείς οι Ολλανδοί, χωρίς αμφιβολία, θα κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε οι κάτοικοι του Limburg να μην το καταλάβουν.

Τους Έλληνες τους απορρίψαμε αμέσως με έναν ρατσιστικό τρόπο ως ένα «μάτσο τεμπέληδες», ενώ είναι τόσο σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι, όπως εσύ και εγώ. Απλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε

Ο Eijffinger είπε: Με τα μέτρα κρίσης των τελευταίων δύο ετών, η Ελλάδα ήταν διαχειρίσιμη, αλλά την παράτησαν γι’ αυτό έγινε αιτία μόλυνσης (μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες). Όλα έγιναν «πολύ λίγο, πολύ αργά».

Ακολουθεί η ερώτηση δημοσιογράφου για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του οικονομολόγου, ότι η Ευρωζώνη «μας έχει κάνει τεμπέληδες».

Klamer: Η Ευρωζώνη μας έχει κάνει τεμπέληδες. Επειδή τόσο εύκολα μπορούσαμε να εξάγουμε προς την Ιταλία και προς την Ελλάδα, κανένας δεν έκανε τον κόπο να επικεντρωθεί στις αναδυόμενες αγορές. Το εμπόριο με την Κίνα και με τη Βραζιλία το έχουμε παραμελήσει. Σε ό, τι αφορά στο μέλλον: Πιστεύω καλύτερα σε μικρές περιοχές. Όσο περισσότερα νομίσματα, τόσο καλύτερα.

http://www.enimerwsi.gr/2012/06/blog-post_8527.html#ixzz1xSMbqFJk

Δεν υπάρχουν σχόλια: