Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Να ‘τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές!

Η εθνική ομάδα εφήβων βάδισε για τα καλά στα χνάρια των ανδρών και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου! Υπό τους ήχους του διαχρονικού «final countdown» και τα τρελά πανηγύρια από τους 3।000 Έλληνες που βρέθηκαν στο κλειστό του Πύργου, η «γαλανόλευκη» στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κόντρα στη Λιθουανία (57-50) και έβαλε γερή υποθήκη για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Τα τρομερά «μωρά» του Γιώργου Βλασσόπουλου ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του στο Ευρωμπάσκετ των εφήβων και κατέκτησαν το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε επίπεδο εφήβων.Η συνταγή του ομοσπονδιακού προπονητή περιλάμβανε λίγο από... έφηβους του 1995, αλλά και από άνδρες του 2008! Αλλωστε, στο προπονητικό τιμ της ομάδας βρίσκεται και ο Γιώργος Προεστός, ο άνθρωπος που είχε ηγηθεί της εφηβικής ομάδας προ? 13ετίας και δεν θα μπορούσε να λείπει το άρωμα του παγκοσμίου της Αθήνας. Με άμυνα που τσάκιζε κόκαλα, ομαδικότητα, πάθος και εξαιρετικό μπάσκετ ανά διαστήματα.Ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ έδειξε ότι έχει το σθένος και τη δύναμη για να γυρίσει το ματς και να ανταποκριθεί στις δύσκολες καταστάσεις. Παρά την πίεση και το άγχος, υπήρχε η φλόγα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου που δεν μπορούσε να νικηθεί από κανέναν. Ούτε από τα -αν μη τι άλλο- φιλότιμα παιδιά της Λιθουανίας, τα οποία διεκδίκησαν μια θέση στο όνειρο. Μόνο που η δική τους ήταν η 2η. Η πρωτιά ανήκε στην δική μας ομάδα, που επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ και ?εκτός των άλλων- παρέμεινε αήττητη για 24ο παιχνίδι χωρίς ήττα!Κι όλα αυτά έχοντας να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ατυχία. Ο σοβαρός τραυματισμός του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, ένας από τους καλύτερους παίκτες της εθνικής, δεν επηρέασε τους υπολοίπους. Αντίθετα. Τους συσπείρωσε και τους έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο. Να παίξουν και γι αυτόν! Όπως και έγινε. Ο ημιτελικός με την Κροατία το απόγευμα του Σαββάτου (82-62) ήταν το... προεόρτιο του μεγάλου τελικού και χθες το βράδυ μια παρέα από 17άρηδες και 18άρηδες έκαναν την Ελλάδα να παραμιλάει από περηφάνια.Το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού περνάει σε δεύτερη μοίρα. Η ουσία μετράει. Και η ιστορία έγραψε. Η εθνική ομάδα εφήβων του 2008 είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης!
Τα δεκάλεπτα: 6-11, 27-25, 43-38, 57-50ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 2, Καραθανάσης, Παπανικολάου 10(1), Γεωργάκης, Σλούκας 16(1), Παππάς 14(2), Κασελάκης 7, Σαρικόπουλος 8(11ριμπ.).
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μασάλσκις): Καΐρις, Σαπιέγκα, Πετσιουκεβίτσιους 4, Μπερτάσιους 8, Γάσκα 9(1), Σλέζας 3(14ριμπ.), Μπιρούτα 2, Μοντεγιούνας 17, Κατζεβίτσιους 7(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: