Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Ευρωπαϊκή κατρακύλα…



Καληνύχτα και καλή τύχη
Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ομόνοια στην Κύπρο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων από πολύ νωρίς. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε η αποβολή του Σκόκο (58’), ο οποίος άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του για περισσότερο από μισή ώρα. «Δήμιος»της «Ένωσης» ο Ντούρο, ο οποίος πέτυχε και τα δυο τέρματα (10’, 70’) της κυπριακής ομάδας. Ισμαέλ Μπλάνκο (16’) και Παυλής (89’) τα γκολ των «κιτρινόμαυρων». Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ΑΕΚ μετά αποβολή του Χουανφραν στις καθυστερήσεις. Το ματς Η ΑΕΚ αν και φάνηκε να ξέρει τι θέλει απ’ το παιχνίδι βρέθηκε από νωρίς (10’) πίσω στο σκορ. Η Ομόνοια εκμεταλλευόμενη μια κακή αντίδραση της «κιτρινόμαυρης» άμυνας κατάφερε με την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου να προηγηθεί με τέρμα του Ντούρο. Το επόμενο πεντάλεπτο ήταν εφιαλτικό για την ομάδα του Δώνη, η οποία είχε την τύχη να δει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Σάχα (13’) έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χρυστοφή. Μόλις οι παίκτες της ΑΕΚ συνήλθαν από το αρχικό «σοκ» του γρήγορου γκολ βγήκαν μπροστά και με κεφαλιά του Μπλάνκο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπασινά έφεραν το ματς στα ίσα στο 16’. Από εκεί και πέρα η «Ένωση» είχε τον έλεγχο του ματς, πρέσαρε ψηλά αναγκάζοντας τους Κύπριους σε κάποια λάθη, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση. Σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η ανάπτυξη της ομάδας του Γιώργου Δώνη ήταν κυρίως από τον άξονα και σε ελάχιστες περιπτώσεις από τα πλάγια. Η Ομόνοια έχοντας σκορ πρόκρισης βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να διαφυλάξει τα νώτα της πρωτίστως. Έτσι οι Κύπριοι έδιναν χώρο στην ΑΕΚ περιμένοντας να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς την ώρα που τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την «Ένωση» στο 58’ όταν ο αρνητικός έτσι και αλλιώς Σκόκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο». Οι Κύπριοι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα άρχισαν να πιέζουν ψηλά με σκοπό να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα το οποίο ουσιαστικά θα «κλείδωνε» την υπόθεση πρόκριση. Το εν λόγω τέρμα ήρθε στο 70’ όταν ο Ντούρο και πάλι με δυνατό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Σάχα κάνοντας την Ομόνοια ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Από εκεί και πέρα ο Ισμαέλ Μπλάνκο στο 78’ σπατάλησε μια καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα παράτησαν και στο 89’ ισοφάρισαν σε 2-2 με δυνατό σουτ του Παυλή. Στα εναπομείναντα λεπτά και ενώ η ΑΕΚ πίεζε με όλες της τις δυνάμεις ο αρνητικός Χουανφραν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Γιάννη Οκκά.
Αποχαιρέτησε ο Άρης…
Πολύ νωρίς τελείωσε η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Άρη. Οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν στην Κροατία να υπερασπιστούν το σκορ του πρώτου αγώνα, γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τη Σλάβεν και αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση. Ένα γρήγορο γκολ σε κάθε ημίχρονο ήταν αρκετό να γεμίσει άγχος τους ποδοσφαιριστές του Άρη και να χάσουν την ψυχραιμία τους και κατ’ επέκταση και την πρόκριση, από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερή του, όμως είχε με το μέρος της την κατοχή της μπάλας. Άσχημο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, αφού δέχτηκε γκολ στην πρώτη κιόλας φάση που δημιούργησαν οι Κροάτες. Για την ακρίβεια, η τύχη γύρισε την πλάτη στους Θεσσαλονικείς μόλις στο 12ο λεπτό, με τον Γκαρσία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ένα περίεργο αυτογκόλ, αφού οι μισοί ποδοσφαιριστές της Σλάβεν πίστευαν πως η μπάλα, με την τροχιά που είχε, είχε περάσει άουτ, αλλά η λάθος εκτίμηση και του Γκαρσία έδωσε το έναυσμα για πρόωρα πανηγύρια από τους Κροάτες. Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους είχαν χάσει πλήρως τον έλεγχο του κέντρου. Αποτέλεσμα αυτού η κατοχή της μπάλας για τους Κροάτες. Μοναδική απειλή αποτελούσαν οι Κόκε και Ρεγκέιρο, που προσπαθούσαν με την τεχνική και την εκρηκτικότητά τους να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή. Με την είσοδο του Νέτο από το 30’, ο Άρης μπορούσε πλέον να αναπτυχθεί και από δεξιά, αλλά οι αντίπαλοι αμυντικοί ήταν καλά διαβασμένοι. Πολύ καλός σε αυτό το πρώτο μέρος και ο Ρονάλντο, που μάλιστα θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ στο 23’, αλλά η μπάλα δεν θα του κάνει το χατίρι και θα περάσει λίγο δίπλα από το δοκάρι, ενώ ο Ρόντιτς ήταν εξουδετερωμένος. Πολύ πιο δυνατά μπήκε ο ελληνική ομάδα στο 2ο ημίχρονο, με τους Ρεγκέιρο και Κάλβο να έχουν από μια καλή ευκαιρία πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο. Όμως, σε μια ανύποπτη φάση, η Σλάβεν ευτύχησε να βάλει και δεύτερο γκολ, όταν οι αμυντικοί των «κίτρινων» «κόλλησαν» στο έδαφος και ο Βρούτσινα με προβολή δεν αστόχησε κόντρα στον Κέλεμεν. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι ποδοσφαιριστές του Άρη σάστισαν, μην μπορώντας να κρατήσουν στην κατοχή τους τη μπάλα , επιτρέποντας στη Σλάβεν να κάνει το παιχνίδι της και να δημιουργήσει μερικές ακόμα επικίνδυνες φάσεις. Μοναδικές καλές στιγμές για τον Άρη στο 74’, όταν ο Χαβίτο δεν βρέθηκε στη σωστή θέση ύστερα από σέντρ-σουτ του Ρεγκέιρο και άλλη μια ελάχιστα πριν το τέλος, με τον Νέτο να επιχειρεί να «κλέψει» την πρόκριση, αλλά το δυνατό φάουλ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της Σλάβεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: