Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Αγκυρα: Σε δική μας περιοχή ευθύνης οι έρευνες


ΑΓΚΥΡΑ
Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ


«Σε περιοχές ευθύνης της Τουρκίας πραγματοποιούνται οι έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο», ανέφερε προχθές το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», επικαλούμενο πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι η Αγκυρα σήμερα «θα προβεί σε πολύ σκληρή ανακοίνωση».




«Ελληνοτουρκική ένταση στη Μεσόγειο» ήταν χθες ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της «Χουριέτ», η οποία προβάλλοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε το «Ανατολή», έγραψε ότι πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως «η Τουρκική Ανώνυμος Εταιρία Πετρελαίου έχει αναθέσει στο νορβηγικό ερευνητικό πλοίο Malene Ostervold γεωφυσικές έρευνες στη Μεσόγειο» και ότι «η εν λόγω έρευνα πραγματοποιείται εντός της περιοχής ευθύνης της Τουρκίας».

Ο τουρκικός Τύπος ανέφερε ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης χθες και προχθές ανέφεραν πως το νορβηγικό σκάφος πραγματοποιεί έρευνες σε περιοχή 80 μιλίων νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τα τουρκικά φύλλα έγραψαν επίσης και τα περί παρουσίας μιας ελληνικής και μιας τουρκικής φρεγάτας στην περιοχή. Πρόσθεσαν, επίσης, ότι οι τουρκικές έρευνες πετρελαίου θα πραγματοποιηθούν στη Μεσόγειο σε μία έκταση 5.000 χιλιομέτρων.

Επισήμως δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση από την Αγκυρα. Η «Βατάν», όμως, έγραψε ότι σήμερα αναμένεται «πολύ σκληρή ανακοίνωση». Η ίδια εφημερίδα σχολίασε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία επιχειρούν να εκβιάσουν την Τουρκία, ζητώντας από αυτήν να αναγνωρίσει την κυριαρχία της ελληνικής πλευράς, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβάλουν εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: