Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Σκόπια: Κλιμάκωση της έντασης με κινήσεις απελπισίας
17 Νοεμβρίου 2008, 17:33


Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης παραπέμπουν τα Σκόπια την Ελλάδα, διότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρεμπόδισε την ένταξή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, πράξη που, όπως υποστηρίζουν, παραβιάζει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Σημειώνεται ότι το άρθρο προβλέπει την στήριξη της Ελλάδας για την ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων, αναφέρεται ότι η ΠΓΔΜ κατέθεσε τη σχετική αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με σκοπό να «υποχρεωθεί η Ελλάδα να σεβαστεί τις νομικές της υποχρεώσεις, οι οποίες προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου 1995, που είναι υποχρεωτική για τις δύο χώρες».

«Σύμφωνα με το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας - συνεχίζει η ανακοίνωση - η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φέρει αντιρρήσεις για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Όμως, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, η Ελλάδα παρεμπόδισε την επίδοση πρόσκλησης για ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό παραβίασε κατάφωρα τις υποχρεώσεις της από την Ενδιάμεση Συμφωνία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: