Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Επεισόδια στις εξέδρες

Για μια ακόμα φορά δεν έλειψαν οι φασαρίες στο Καυτανζόγλειο

Για μια ακόμα φορά δεν έλειψαν οι φασαρίες στο Καυτανζόγλειο

Τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό τίποτα δεν προμήνυε τις «μάχες» που θα ακολουθούσαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ηλία Σπάθα.

«Μάχες» οι οποίες ήταν σώμα με σώμα και εκτυλίχθηκαν σε διπλό μέτωπο στις εξέδρες του Καυτανζογλείου όχι όμως και μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, από τη μια οι οπαδοί των «κυανόλευκων» αποφάσισαν να επιτεθούν στους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του γηπέδου που περιφρουρούσαν περιμετρικά τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου, ενώ από την άλλη οι οπαδοί των «πράσινων» τα έβαλαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εντός και εκτός της θύρας 1 όπου ήταν συγκεντρωμένοι.

Ξεκίνημα από τους Ηρακληδείς

Η αρχή έγινε από τους οπαδούς των γηπεδούχων, οι οποίοι με το σφύριγμα της λήξης μπήκαν στο ταρτάν του σταδίου και άρχισαν να πετούν χωρίς ουσιαστικό λόγο στους σεκιουριτάδες ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Από πλαστικά μπουκάλια και καρεκλάκια μέχρι κουβάδες με νερό και καρότα τα οποία οι ίδιοι λίγη ώρα πριν είχαν πετάξει στον Καραγκούνη. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, που στους περισσότερους έμοιαζε αδικαιολόγητη;

Ο τραυματισμός -ευτυχώς όχι σοβαρός- ενός άνδρα της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας στο κεφάλι, ο οποίος με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το συγκεκριμένο επεισόδιο τελικά έληξε με την εμφάνιση αστυνομικών δυνάμεων, οι περισσότερες εκ των οποίων βγήκαν από τη θύρα 1 όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Απάντηση από τους «πράσινους»

Και εκεί είναι το κλειδί της «μάχης» που ακολούθησε, αν και τα πράγματα αρχικά φάνηκαν να ηρεμούν, καθώς οι οπαδοί του Ηρακλή αποχώρησαν από το στάδιο και οι αστυνομικές δυνάμεις επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις. Οι πάντες ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να επιτεθούν σε μια διμοιρία των ΜΑΤ που επέστρεψε στη θύρα 1 για να τους περιφρουρήσει, πετώντας καρεκλάκια και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει κάθε ελέγχου με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χημικών και δακρυγόνων για να ηρεμήσουν το εξαγριωμένο πλήθος. Επειτα από λίγα λεπτά της ώρας η τάξη αποκαταστάθηκε και πάλι, ωστόσο κατά την έξοδο των οπαδών του Παναθηναϊκού από το στάδιο χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της οδού Αγίου Δημητρίου.

Ανοησία με... καρότα

Στο 40' οπαδοί του Ηρακλή που βρίσκονταν στη θύρα 10 είχαν την εντύπωση ότι θα χαρακτηριστούν ευρυματικοί με μια κίνηση που επινόησαν, πλην όμως το εγχείρημά τους ήταν πέρα για πέρα ανόητο. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα κόρνερ από την αριστερή πλευρά, το οποίο έσπευσε να το εκτελέσει ο Καραγκούνης. Ωστόσο, λίγο πριν ο μέσος των «πράσινων» φτάσει στο σημείο του κόρνερ, οι οπαδοί του «γηραιού» άρχισαν να του πετούν εκατοντάδες καρότα με κίνδυνο να τον τραυματίσουν στο κεφάλι.

Οπως ήταν εύλογο, ο Καραγκούνης απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο της «βροχής» και κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή Σπάθα για να διαμαρτυρηθεί. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έκανε μια νέα προσπάθεια να προσεγγίσει την μπάλα και να εκτελέσει το κόρνερ, κάτι που συνέβη τελικά μόνο όταν τελείωσαν τα... καρότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: