Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Βαθιά ανάσα για τον Ηρακλή

Αν πιστέψουμε πως υπάρχει νόμος του ποδοσφαίρου, τότε έκανε την... εμφάνισή του στους «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι μετά το 1-1, που διαμορφώθηκε νωρίς με δύο πέναλτι, αλλά ο Κοβαλέφσκι «κράτησε» όρθιο τον Ηρακλή που με τρεις ευκαιρίες πέτυχε δύο γκολ και έφυγε με το «χρυσό» τρίποντο, επικρατώντας με 3-2.

Ο Σάββας Κωφίδης, που χθες είχε γενέθλια και ζήτησε από τους παίκτες του τη νίκη για δώρο, ανακάτεψε πολύ την τράπουλα στην ενδεκάδα και λόγω απουσιών, αλλά και για να «φρεσκάρει» την ομάδα. Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος έπαιξε αρκετά επιθετικά, γεμίζοντας πάντως την μεσαία γραμμή.

Το παιχνίδι έδειξε με το... καλημέρα πως θα είναι ενδιαφέρον, με τον ΠΑΣ να χάνει δύο ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο. Ακολούθησε ένα «νεκρό» διάστημα και το ματς πήρε «φωτιά» με δύο πέναλτι. Στο 34΄ κέρδισε την εσχάτη των ποινών ο Σαϊτιώτης για το 1-0 και τρία λεπτά μετά (37΄) ισοφάρισε για τον Ηρακλή ο Επστάιν με τον ίδιο τρόπο.

Πριν βγει το ημίχρονο, ο ΠΑΣ είχε δύο ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα, αλλά ο Μουχάν είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι, ενώ ο Σαϊτιώτης αστόχησε από πλάγια θέση. Έτσι, δυνατά αλλά... άστοχα, μπήκαν οι γηπεδούχοι και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, με τον Κοβαλέφσκι να λέει «όχι» δύο φορές στον σκόρερ!

Και μάλιστα, τη δεύτερη φορά που ο Πολωνός έσωσε την ομάδα του, οι συμπαίκτες του βγήκαν στην κόντρα και ο Ντίκα, μετά από προσπάθεια του Επστάιν, έβαλε τον Ηρακλή μπροστά στο σκορ (2-1 στο 52΄). Μετά την εξέλιξη αυτή ο Παράσχος τα έπαιξε όλα για όλα, βγάζοντας τον αμυντικό Κανακούδη και ρίχνοντας στη μάχη τον επιθετικό Μπακαγιόκο.

Και ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά ο Κοβαλέφσκι ήταν ανίκητος! Κι έτσι, κι ενώ οι Επστάιν και Κονέ... κατάφεραν να χάσουν γκολ που δεν χάνεται, ο δεύτερος, εξιλεώθηκε λίγο μετά και «καθάρισε» για τον Ηρακλή, κάνοντας το 3-1 στο 86΄.

Το γκολ του Σαϊτιώτη στις καθυστερήσεις, απλά μετρίασε την έκταση της ήττας για τον ΠΑΣ που γνωρίζει την πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από 25 σερί νίκες! Από την άλλη, ο Ηρακλής έφυγε με το διπλό από τα Γιάννενα για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 1984!

Στη βαθμολογία, ο «γηραιός» ανέβηκε στη 10η θέση με 15 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ έμεινε στα... χαμηλά, προτελευταίος, με 11β.

ΣΚΟΡΕΡ: 34' πεν., 90΄+ Σαϊτιώτης - 36' πεν. Επστάιν, 52΄ Ντίκα, 86΄ Κονέ
ΔΟΚΑΡΙ: 42' Μπουχάν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30' Ντιμπαλά, 35' Γεωργιάδης, 78΄ Μπαλάφας, 90΄+ Βάντερσον - 4΄ Κατσαμπής, 19΄ Περπερίδης, 27' Παπαστεργιανός, 55΄ Τουμά
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς (18΄ Ζαφειρόπουλος λ.τ.), Κώτσιος, Κανακούδης (67΄ Μπακαγιόκο), Σαϊτιώτης, Μπουχάν, Μαϊστόροβιτς, Τζάνης, Ντιμπαλά, Βάντερσον, Γεωργιάδης (46΄ Μενδρινός)
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Περπερίδης, Ντιέ, Ντίκα (79΄ Κονέ), Τουμά, Παπαστεργιανός, Ηλιάδης (61΄ Γιαννούλης), Επστάιν, Μπόσνιακ (90΄+ Παπαζαχαρίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: