Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

«Χ»αμένη ευκαιρία... και +6!

«Χ»αμένη ευκαιρία... και +6!

Ο Παναθηναϊκός είχε την έδρα, την υπεροχή, την κατοχή, τις πολλές ευκαιρίες και το τεράστιο κίνητρο. Η ΑΕΚ είχε την περηφάνια της, το γόητρό της και την αξιοπρέπειά της. Το τελικό 1-1 στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής αφήνει δυσαρεστημένους τους «πράσινους», που είδαν τη διαφορά από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να μειώνεται στους 6 βαθμούς (από 8 που ήταν), ενώ η «Ενωση» μπήκε στην 5άδα, περνώντας τον Αστέρα Τρίπολης.

Με 4-3-3 παρέταξαν και οι δύο προπονητές τις ομάδες τους. Ο Νίκος Νιόπλιας με την αναμενόμενη 11άδα και τριάδα επιθετικών τους Σισέ, Λέτο και Σαλπιγγίδη, ενώ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε τους ίδιους 11 που νίκησαν τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχοντας τους Τζιμπούρ (κορυφή), Μπλάνκο (δεξιά) και Σκόκο (αριστερά) στην επίθεση. Επιπλέον, Γιάχιτς και Καράμπελας «κέρδισαν» τις θέσεις από Μάκο και Γεωργέα, αντίστοιχα.

Αν και ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και πήρε τα ηνία (απειλώντας στο 6’ με τον Κατσουράνη), η ΑΕΚ ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 9’ με τον Σκόκο, αξιοποιώντας το κλέψιμο του Μαντούκα στον Κατσουράνη. Στη συνέχεια η «Ενωση» έδωσε χώρο, οι «πράσινοι» πήραν τα ηνία και επιτίθονταν, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, αξιοποιώντας την ταχύτητα των επιθετικών τους. Όμως, άλλη ευκαιρία δεν είχαν ως το 45’, παρά τη μεταφορά του Σκόκο στον άξονα και τη μετακίνηση του Μαντούκα αριστερά. Από την άλλη πλευρά, ο Σισέ ήταν μπλοκαρισμένος και ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε από τα άκρα. «Προειδοποίησε» με τον Κατσουράνη στο 23’, ισοφάρισε με τον Σαλπιγγίδη στο 27’, «άγγιξε» το 2-1 με τον Καραγκούνη στο 33’ και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη στο 39’.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο κυρίαρχο ρυθμό και στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Περιόρισε σε παθητικό ρόλο την ΑΕΚ και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Σισέ (46’) και Καντέ (57’), ενώ απείλησε και με τον Σαριέγκι (47’). Η «Ενωση» δεν μπορούσε να βρεθεί με αξιώσεις στην περιοχή του Τζόρβα και «γλίτωσε» το 2-1 τόσο στο δοκάρι του Σαλπιγγίδη στο 62’ όσο και στη νέα μεγάλη ευκαιρία του «Σάλπι» στο 70’.

Ο Νιόπλιας έβαλε Σιμάο και Χριστοδουλόπουλο αντί των Καραγκούνη και Λέτο, ο Μπάγεβιτς υποχρεώθηκε να βγάλει τον τραυματία Μαντούκα (μπήκε ο Λαγός) και τόνωσε την ανασταλτική λειτουργία με τον Μάκο (αντί του Γιάχιτς), αλλά οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν. Όμως, πέρα από το παρολίγον αυτογκόλ του Μαϊστόροβιτς στο 76’, δεν απείλησε, ενώ η ΑΕΚ λίγο έλειψε να «κλέψει» τη νίκη με τον Τζιμπούρ στο 87’.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 27' Σαλπιγγίδης - 9' Σκόκο
ΔΟΚΑΡΙ: 62' Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Σαριέγκι, 64' Βύντρα, 69' Ζιλμπέρτο - 24' Μαϊστόροβιτς, 44' Σκόκο, 49' Γιάχιτς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (71' Σιμάο), Σαλπιγγίδης, Λέτο (71' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Ζεράλδο Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς (73' Μάκος), Καφές, Μαντούκα (64' Λαγός), Σκόκο (89’ Γκερέιρο), Τζιμπούρ, Μπλάνκο.


Επιμέλεια: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: