Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Τον ξεΠΑΣτρεψε με 4άρα

Πανηγυρισμός από τον σκόρερ δύο τερμάτων, Πατρίκ Ντιμπαλά
Πανηγυρισμός από τον σκόρερ δύο τερμάτων, Πατρίκ Ντιμπαλά

Ενας ΠΑΣ Γιάννινα από... άλλο πλανήτη έκανε «σκόνη και θρύψαλα» τον ΠΑΟΚ (4-0) και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπως είχε κάνει το 2007, με «θύμα» τότε τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν θύμισε σε καμία περίπτωση εκείνη που «άλωσε» το Καραϊσκάκη. Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στον βούρκο των «Ζωσιμάδων», δεχόμενη τέσσερα γκολ σε 90’, όταν σε 20 αγώνες πρωταθλήματος είχε παθητικό μόλις 8! Ετσι καταδεικνύεται το «ναυάγιο» του χθεσινού ΠΑΟΚ (είχε να δεχτεί 4 γκολ από τις 24/5/09, στον αγώνα των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό) απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίστηκε με αρκετές «ρεζέρβες» και έχει ως αποκλειστικό στόχο την παραμονή και όχι το Κύπελλο.

Κι όμως, αυτοί οι παίχτες «έβαλαν τα γυαλιά» στους Θεσσαλονικείς, σκοράροντας στο 8’ με τον Ντιμπαλά και στο 24’ με τον Κούσα. Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν κάπως την κατοχή, αλλά, αφού απέτυχαν να επανέλθουν με το δοκάρι του Παπάζογλου (28’), προδόθηκαν ξανά από τη «χάρτινη» άμυνά τους με το αυτογκόλ του Σνάουτσνερ (43’). Ολα αυτά τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε να δεχτεί γκολ σε επίσημο παιχνίδι για 858’(!) και να ηττηθεί σε όλες τις διοργανώσεις από ομάδα πλην του πρώην ΠΟΚ από τον Απρίλιο του 2008 (4-3 από τη Λάρισα)!

Φαίνεται πως όσα προηγήθηκαν παραμονή του ματς (με την αποχή για οικονομικές οφειλές) επηρέασαν σημαντικά τους παίχτες. Τη στιγμή της αντικατάστασής του ο Κουτσιανικούλης αποχωρούσε αργά αργά και όταν έφτασε στη γραμμή δεν κοίταξε καν στον πάγκο, αλλά κατευθύνθηκε απευθείας προς τα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά μήπως και καταφέρουν να ανατρέψουν τα δεδομένα, αλλά οι Παπάζογλου (50’), Βιερίνια (62’), Φωτάκης (78’) δεν βρήκαν στόχο. Το έκανε όμως ο Ντιμπαλά στο 80’ (4-0)!

Στις δηλώσεις, ο Φ. Σάντος απέφυγε να αναφερθεί στην αποχή και τη συμπεριφορά του Κουτσιανικούλη. «Αυτά είναι εσωτερικά θέματα. Τα λύνουμε μεταξύ μας», είπε και συμπλήρωσε: «Χάσαμε ένα στόχο και είμαι λυπημένος, αλλά είναι στο χέρι μας να βρούμε τον δρόμο και να δώσουμε απαντήσεις την Κυριακή. Ηταν συνδυασμός κακής ημέρας παιχτών και αγωνιστικού χώρου».

Ο Πορτογάλος ρωτήθηκε αν έπαιξε ρόλο η απουσία του Ιβιτς και απάντησε πως «αν ο ΠΑΟΚ εξαρτάται από έναν παίχτη, τότε να τα παρατήσουμε».

O Xαλκιάς χαρακτήρισε «ντροπιαστική την ήττα», αλλά πρόσθεσε πως «οι μεγάλες ομάδες φαίνονται από το πώς αντιδρούν. Δεν επηρέασε ό,τι συνέβη την παραμονή. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτή τη διοίκηση».

Ο Ν. Αναστόπουλος (αποβλήθηκε στο 68’) επανέλαβε τρεις φορές ότι πρόκειται για «μεγάλη νίκη, αλλά στόχος μας είναι άλλος και δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Φάνηκε η υγεία που έχουμε στα αποδυτήρια, αλλά και το βάθος στον πάγκο». Για τον επόμενο αντίπαλο υποστήριξε πως «ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά και η δική μας δεν είναι ομαδίτσα».

Τέλος, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν η αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο περίπου 600 οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης, ενώ έγιναν και 5 συλλήψεις. Αρχικά ο ΠΑΣ προσφέρθηκε να τοποθετηθούν στο πέταλο, αλλά η αστυνομία αρνήθηκε, ζητώντας έγγραφη άδεια από το υπουργείο. Μάλιστα, κάποια στιγμή ειπώθηκε «να μπουν, αλλά να μην τους δείξει η κάμερα»! Ο Γ. Χριστοβασίλης (είπε στους παίχτες ότι με «Χ» ή «διπλό» στην Καβάλα θα μοιραστούν 50.000 ευρώ) είχε φραστικό επεισόδιο με τον διαιτητή Βασίλη Παμπορίδη. Κάκωση έσω πλαγίου υπέστη ο Κοντρέρας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Μαϊστόροβιτς, Κούσας, Κανακούδης, Κασναφέρης (58’ Τζάνης) Ανδράλας, Ρόβας (74’ Μπουχάν), Αράς (62’ Κοντογουλίδης), Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (60’ Εντίνιο), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο (71’ Σαβίνι), Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης (33’ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Παπάζογλου.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ 3/2/2010

Αποστολή: Γ. Κουβεντίδης

Απόδοση: Χρ. Γραμματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: