Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Το τρένο είχε σφυρίξει...

Το τρένο είχε σφυρίξει...

Η πρόκριση, μετά το 1-3 στο ΟΑΚΑ, ουσιαστικά ήταν χαμένη από χέρι και το «θαύμα» ήταν δύσκολο να γίνει. Ο πιο ρεαλιστικός στόχος, κάτι σαν στοίχημα για τον Παναθηναϊκό ήταν η νίκη στο Βέλγιο. Ωστόσο, δεν επετεύχθη. Η Σταντάρ νίκησε 1-0 τους «πράσινους» στο «Μορίς Ντουφράσν» (45'+2' Μποκανί), στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa League και το «τριφύλλι» αποκλείστηκε με δύο ήττες.

Τα λάθη στο κέντρο της άμυνας και η αδυναμία αξιοποίησης των αρκετών ευκαιριών που δημιούργησε ήταν οι αιτίες της νέας ήττας για τον Παναθηναϊκό. Οσο για τους Βέλγους, έπαιξαν έξυπνα, έδωσαν χώρους, «χτύπησαν» κυρίως στις αντεπιθέσεις αξιοποιώντας την ταχύτητά τους και έφτασαν στη νίκη, ενώ κακώς τους ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ του Μποκανί στο 55' ως οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση και πάθος σε όλο τον αγώνα, όπως όλοι ήθελαν, αλλά όχι και καθαρό μυαλό. Οι παίκτες του εκνευρίστηκαν από την αρχή του πρώτου ημιχρόνου από τις έξυπνες «μικροκαθυστερήσεις» των Βέλγων, με αποτέλεσμα παίκτες-κλειδιά όπως ο Λέτο και ο Σισέ.

Οι Βέλγοι έδωσαν χώρο, και ήταν αρκετά απειλητικοί στις αντεπιθέσεις, χάνοντας ευκαιρίες με τους Καρσελά (3’), Μποκανί (9’, 16’) και Ντε Καμάργκο (21’, 38’). Στο ίδιο διάστημα οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή μπάλας, αλλά όχι και τον τρόπο να ασκήσουν πίεση. Είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες σε ισάριθμες κεφαλιές του Κατσουράνη (11’, 12’) και τη μεγάλη διπλή στιγμή με το αυτοδοκάρι στην κεφαλιά του Σαρ στο 43’ και το σουτ του «Κατσούρ» που ακολούθησε, το οποίο έδιωξε ο Μπολάτ.

Ωστόσο, τα κέφια του Μποκανί και η απίστευτη ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας από Σαριέγκι (κυρίως), έφεραν τη μεγάλη ευκαιρία των Βέλγων στο 44’ και το «φτηνό» γκολ στο 45’+2’ από τον υψηλόσωμο επιθετικό της Σταντάρ.

Παρά το 1-0, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν παράτησαν το παιχνίδι. Βγήκαν μπροστά, με τον Σαλπιγγίδη να αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός (από το τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου). Ο ρυθμός άνοιξε το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο, η ισοφάριση δεν ήρθε στο 55’ με τον Σαλπιγγίδη και ο Νιόπλιας έριξε στον αγώνα και τον Νίνη αντί του Μπιάρσμιρ, οπισθοχωρώντας τον Κατσουράνη στην άμυνα.

Οι κενοί χώροι ήταν πολλοί, οι Βέλγοι λίγο έλειψε να τους αξιοποιήσουν (70’ Μποκανί), όμως οι «πράσινοι» έψαχναν διαρκώς το γκολ, είχαν την πρωτοβουλία και τις δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Καντέ και Ρουκάβινα στο 77’. Τελικά το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά την ευκαιρία του Καραγκούνη.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 45'+2' Μποκανί
ΑΥΤΟΔΟΚΑΡΙ: 43' Σαρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Ποκονιόλι, 59' Σαρ - 27' Λέτο, 65' Ζιλμπέρτο, 73' Σαριέγκι, 88' Χριστοδουλόπουλος
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Μπολάτ, Καμοτσάτο, Ποκονιόλι, Σαρ, Ράμος, Ουίτσελ, Καρσελά, Ντε Καμάργκο, Νταλμά (72' Γκορέ), Γιοβάνοβιτς (83' Μανγκαλά), Μποκανί (90' Τραορέ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ (56' Νίνης), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (69' Ρουκάβινα), Λέτο (82' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

Επιμέλεια: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8751&subid=2&pubid=7478311

Δεν υπάρχουν σχόλια: