Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Εξοπλίζονται σαν “αστακοί” οι Τούρκοι – Ούτε βίδα για την Ελλάδα



Η Τουρκία συνεχίζει να εξοπλίζεται με απίστευτες παραγγελίες οπλικών συστημάτων, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να παραγγείλει ούτε ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη που παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος.

13 ώρες μετά από την αναχώρηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα,από την Τουρκία, 12 μαχητικά αεροσκάφη της γειτονικής χώρας πέταξαν σε απόσταση οκτώ μιλίων από ακτές νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα ελληνικά ΜΜΕ,δεν είπαν λέξη για το θέμα,όχι γιατί "φοβήθηκαν" από τις δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούντογλου,ο οποίος τα "κατηγόρησε" για υπερβολές στη παρουσιάση των τουρκικών προκλήσεων,αλλά επειδή -δυστυχώς- οι πτήσεις οπλισμένων μαχητικών της Τουρκίας κοντά ή και πάνω από ελληνικά νησιά,έχει γίνει ρουτίνα!

Παρόλα αυτά ο τούρκος "Κίσσινγκερ",όπως αποκαλούν τον Νταβούντογλου οι αμερικανοί,θεώρησε πολύ υπερβολικό το θόρυβο που προκλήθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ, για τη παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων ανοιχτά...του Σουνίου. Με το "διπλωματικό χαμόγελο", ως μόνιμη έκφραση του προσώπου του, ο τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ψευδώς, ότι όλες οι βόλτες των πολεμικών τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο,αποτελούσαν αβλαβή διέλευση και άρα ήταν νόμιμες. Προφανώς και γνώριζε από πρώτο χέρι -κι ας μη τα πηγαίνει καλά με τους στρατιωτικούς- ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις,οι φρεγάτες και οι κορβέτες παραβίασαν τους κανόνες της αβλαβούς διελεύσεως. Αυτό όμως είναι αθώο ψεμματάκι μπροστά στην υποκρισία της τουρκικής πρότασης για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών, σε Ελλάδα και Τουρκία.

Την αρχή έκανε ο Ερντογάν ,τη σκυτάλη πήρε υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γείτονος και τώρα τη διήγηση του παραμυθιού συνεχίζει ο κ.Νταβούντογλου. Η Άγκυρα γνωρίζει πάρα πολύ καλά,ότι η τελευταία αγορά εξοπλισμών για την Ελλάδα, έγινε το καλοκαίρι του 2005, όταν η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή,προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ, 30 F-16. Από τότε οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχουν παραγγείλει -κυριολεκτικά- ούτε βίδα! Απόδειξη ,ότι η σημερινή ηγεσία του Πενταγώνου, προσπαθεί να εξοικονομήσει 160 εκατομμύρια δολάρια,για να παραγγελθούν ανταλλακτικά για μαχητικά αεροσκάφη τρίτης γενιάς,τα οποία παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος,λόγω έλλειψης ανταλλακτικών! Γνωρίζουν πολύ καλά τις διαθεσιμότητες των πλοίων του ελληνικού στόλου.

Δεν γνωρίζουμε τι απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, στον τούρκο ομόλογό του. Υποθέτουμε ότι θα είχε ενημερωθεί ,πριν τον επισκεφτεί για τον εξοπλιστικό οργασμό στην Τουρκία,του Ταγίπ Ερντογάν. Το 2008, η Άγκυρα δαπάνησε 3,5 δις δολάρια για αγορές νέων οπλικών συστημάτων και το 2009 το ποσό αυτό αυξήθηκε στα 4 δις.

Η Άγκυρα παρήγγειλε 30 F-16,για να ...ισοφαρίσει τη δική μας παραγγελία και έχει υπό παραλαβή ή υπό παραγγελία τα εξής εξοπλιστικά προγράμματα:

-Τέσσερα ιπτάμενα ραντάρ.
-Τέσσερα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου
-Δύο ιπτάμενα κέντρα διοίκησης
-Οκτώ κορβέτες
-Έξι αντιτορπιλικά
-16 περιπολικά ανοικτής θαλάσσης
-10 αποβατικά σκάφη
-Έξι υποβρύχια
-127 ελικόπτερα γενικής χρήσης
-51 επιθετικά ελικόπτερα
-250 άρματα μάχης.

Αυτός ο κατάλογος οπλικών συστημάτων ,συμπληρώνεται από τρία προγράμματα που προβληματίζουν ιδιαίτερα την Αθήνα. Η Τουρκία, θα παραλάβει τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια 120 νέα αμερικανικά αεροσκάφη JSF και προσπαθεί να αποκτήσει 100 βαλιστικούς πυραύλους Yildirim.

Την ίδια στιγμή είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα ναυπήγησης ενός τεράστιου ελικοπτεροφόρου, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς οκτώ ελικοπτέρων, τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών,13 αρμάτων μάχης, 81 τεθωρακισμένων οχημάτων και 1000 στρατιωτών! Θα πρόκειται για ένα πραγματικό πλωτό φρούριο!

Η τουρκική ηγεσία δεν δείχνει τη παραμικρή διάθεση να περικόψει τις εξοπλιστικές δαπάνες. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2023 οι δαπάνες της θα έχουν εκτοξευτεί στα 48 δις δολάρια! Παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο κ.Δρούτσας έθιξε το μέγεθος των τουρκικών εξοπλισμών στον κ.Νταβούντογλου.Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν ο χαμογελαστός τούρκος "Κίσσινγκερ", είναι διατεθειμένος να κόψει κάτι από το μακρύ κατάλογο παραγγελιών οπλικών συστημάτων.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα,βάζει στο "ψυγείο" προγράμματα -τελευταίο παράδειγμα τα ρωσικά τεθωρακισμένα- και παλεύει να βρει κονδύλια για να αγοράσει ...βλήματα για τα άρματα μάχης και τορπίλες για τα υποβρύχια που μόλις αποφασίσαμε να παραλάβουμε από τη Γερμανία. Ναι,σωστά καταλάβατε. Ο θρυλικός πλέον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και τα τρία "αδελφάκια" του, αγοράστηκαν...χωρίς τορπίλες!


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=21756&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια: