Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ισλανδία: Μειώθηκαν οι εκρήξεις του ηφαιστείου



Η δραστηριότητα του ισλανδικού ηφαιστείου έχει μειωθεί τις τελευταίες ώρες, καθώς παρατηρείται μικρότερη ένταση στις εκρήξεις.

" Έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι η δραστηριότητα μειώνεται. Έχουμε λιγότερη εκτίναξη τέφρας και ήδη έχει καταγραφεί μείωση της δραστηριότητας στον κρατήρα", δήλωσε ο Ρογκνβαλντίρ Ολαφσον, επικεφαλής επιθεωρητής του υπουργείου προστασίας του πολίτη της Ισλανδίας.

" Πρέπει να επιλέγεις τις λέξεις με μεγάλη προσοχή αλλά τουλάχιστον οι επιστήμονες μας είπαν ότι η δραστηριότητα μειώνεται. Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα πως τα χειρότερα πέρασαν αλλά ελπίζουμε να ισχύει κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Ολαφσον.

Το ηφαίστειο που βρίσκεται κάτω από τον παγετώνα Εϊγιαφτζαγιοκούλ, και βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσα της Ισλανδίας του Ρέικιαβικ, εκρήγνυται συνεχώς επί μια περίπου εβδομάδα έχοντας προκαλέσει χάος στις αερομεταφορές διεθνώς.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=23242&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια: