Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Μύλος στην πολυπολιτισμική Γερμανία

020510-oetzkanΤουρκάλα βουλευτής ζήτησε καθαίρεση σταυρών από σχολεία

Το ότι είναι μέλος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) δεν εμπόδισε την τουρκάλα βουλευτή της Κάτω Σαξονίας, Αϊγκίλ Ετσκάν (Aygol Ozkan) να ζητήσει σε συνέντευξή της στο περιοδικό FOCUS την καθαίρεση χριστιανικών συμβόλων από τα σχολεία.
«Τα δημόσια σχολεία είναι ένας «ουδέτερος τόπος» και γι' αυτό τόσο οι σταυροί όσο και οι μαντίλες δεν έχουν καμμία δουλειά μέσα σ' αυτά», είχε πει συγκεκριμένα η Ετσκάν.
Οι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με την έντονη κριτική που η Ετσκάν άσκησε σε άλλη συνέντευξή της στο Spiegel, εις ό,τι αφορά την αρνητική στάση της CDU απέναντι στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων εντός του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και ο επικεφαλής της μαθητικής παρατάξεως που στηρίζεται από την CDU, ο οποίος είναι μουσουλμάνος τω θρήσκευμα, έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Κάτω Σαξονίας, Κρίστιαν Βουλφ, ζητώντας του να μην χρήσει την τουρκάλα βουλευτή Υπουργό Κοινωνικών Ζητημάτων του κρατιδίου, όπως είχε προγραμματίσει.

Αποστάσεις αλλά και υπουργοποίηση
Ο Κρίστιαν Βουλφ, είχε και ο ίδιος ενοχληθεί από τις δηλώσεις και κράτησε τις αποστάσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδος, ο Βουλφ δήλωσε ότι «στην Κάτω Σαξονία τα χριστιανικά σύμβολα είναι θεμιτά, υπό την έννοια μίας ανατροφής με βάση τις χριστιανικές αξίες». Και συμπλήρωνε ότι «η Ετσκάν εξέφρασε προσωπική άποψη, η οποία δεν θέτει σε καμμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση την πολιτική μας».
Παρά ωστόσο τις δηλώσεις αυτές, ύστερα από την δημόσια συγγνώμη της Ετσκάν, ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας την έχρησε υπουργό κοινωνικών ζητημάτων την περασμένη Τρίτη, παρατείνοντας την γκρίνια πολλών στελεχών του κόμματός του.


http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4129:2010-05-04-22-07-14&catid=97:2008-10-17-07-33-49&Itemid=284

Δεν υπάρχουν σχόλια: