Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Tρια χρόνια στο Βοσκόπουλο για φοροδιαφυγή









Επέβαλλε το Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 1993-97 και για ποσό που, με τις προσαυξήσεις, φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση καθώς και τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής με 5 ευρώ ημερησίως.

Ο Βοσκόπουλος, που ήταν απών από το δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του, κ.
Β. Δημακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έκανε αίτηση να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το αίτημα του δεν έγινε δεκτό.
Όπως είπε ο κ. Δημακόπουλος, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο με προσφυγή του Βοσκόπουλου κατά της αρνητικής απάντησης υπαγωγής στη ρύθμιση, όλοι οι λογαριασμοί του εντολέα του είναι μηδενικοί και όλες τις αμοιβές του τις εισέπραττε η πρώην σύζυγός του, κ.
Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία και υπέβαλε τις φορολογικές δηλώσεις.
Στο δικαστήριο κατέθεσε η υπάλληλος της αρμόδιας ΔΟΥ, κ. Βασιλική Τσουκαλά, η οποία είπε ότι ο Βοσκόπουλος δεν έχει καταβάλλει, μέχρι στιγμής, καθόλου χρήματα για την οφειλή του και δεν υπήχθη στη ρύθμιση καθώς έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ.

Ο λογιστής του τραγουδιστή κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς οι υπέρογκες προσαυξήσεις θα καθιστούσαν εξαιρετικά υψηλή τη μηνιαία δόση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Κατέθεσε, επίσης, ότι τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του είναι δεσμευμένα.

Στην πρότασή της περί ενοχής η εισαγγελέας έδρας εισηγήθηκε στο δικαστήριο να του επιβάλλει φυλάκιση τεσσάρων ετών.

   
από:  http://anarxaszante.blogspot.com/2011/02/blog-post_2565.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: