Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Προσαγωγή του Στρος Καν στο δικαστήριο

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της...
αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
"Δεν έχει διπλωματική ασυλία", τόνισε ο Τζον Γκρίμπελ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Στρος-Καν μεταφέρθηκε από τη μονάδα ειδικών θυμάτων, στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

"Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιες προϋποθέσεις", κατέληξε ο Γκρίμπελ.

Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ένας από τους δικηγόρους του Στρος-Καν δήλωσε νωρίτερα πως ο πελάτης του θα αρνηθεί κάθε κατηγορία.

Επίσης επισήμανε πως ο επικεφαλής του ΔΝΤ δέχτηκε να υποβληθεί και σε άλλες ιατροδικαστικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα.

Ο Τζον Λίπσκι αντικαθιστά προσωρινά τον Ντ. Στρος Καν στο ΔΣ του ΔΝΤ

Ο Τζον Λίπσκι, δεύτερος στην ιεραρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, λόγω της απουσίας του επικεφαλής του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ ο Λίπσκι θα συναντηθεί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού σήμερα προκειμένου να τα ενημερώσει για τις εξελίξεις.

«Σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες του ΔΝΤ, ο Τζον Λίπσκι, πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ενεργεί ως διευθύνων σύμβουλος, όταν ο διευθύνων σύμβουλος δεν είναι στην Ουάσινγκτον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.

Διευκρίνισε μάλιστα πως ο κ. Λίπσκι θα προεδρεύσει της σημερινής άτυπης συνόδου του Διοικητικού Συμβουλίου.