Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Νέα πρόκληση από την Bild με αφορμή τους Αγανακτισμένους


Με ένα νέο προκλητικό δημοσίευμα, η Γερμανική εφημερίδα «Bild» προβάλει τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων πολιτών στη Ελλάδα...
«Με τον αγκυλωτό σταυρό - Οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη αλλά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων Ευρώ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος  το οποίο συνοδεύεται από μια φωτογραφία Αγανακτισμένων Ελλήνων  που κρατούν ένα πλακάτ με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο κέντρο της οποίας απεικονίζεται ο αγκυλωτός σταυρός.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται μάλιστα και οι πρόσφατες δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη, ότι «οι Έλληνες θα είναι ξένοι στην ίδια τους τη χώρα και ότι αυτό δεν συνέβη ούτε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής».

Φωτογραφία με το συγκεκριμένο πλακάτ, χωρίς όμως κάποιο σχολιασμό, συνοδεύει ρεπορτάζ για την κρίση στην Ελλάδα που δημοσιεύει σήμερα και το περιοδικό «Der Spiegel».

Πάντως, στην ιστοσελίδα η «Bild Online» κάνει λόγο και για «ένα νέο σκάνδαλο» που έρχεται στο φως αναφορικά με περιστατικό που συνέβη κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Πετσάλνικος τους έβρισε.

Σύμφωνα με τη Bild, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη απευθυνόμενη στους Γερμανούς βουλευτές είπε: «Εάν δεν στηρίξετε τη χώρα μας θα συμβεί με τους συμπατριώτες σας το ίδιο που συνέβη στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κρήτη».

Όπως δηλώνει στη Bild o χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μίχαελ Χένριχ «ο διερμηνέας δεν μετέφρασε τη συγκεκριμένη φράση», η οποία ήρθε στο φως όταν η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μετέφρασε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή»της 19ης Μαΐου.

Ο Γερμανός βουλευτής, μιλώντας στη Bild, το χαρακτήρισε «θρασύτητα» και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας είχε βρίσει με αντίστοιχα υπονοούμενα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε στη Bild το συμβάν, στο οποίο αναφέρονται αρκετοί συμμετέχοντες στο ταξίδι». Η συζήτηση ήταν «φιλική και εποικοδομητική», δηλώνει ο κ. Πετσάλνικος στη Bild.
http://img.protothema.gr/4838CC688D7FFC24F569110143F49020.jpg