Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τα σενάρια για την αντικατάσταση ή μη του Αστέρα


Η αλήθεια είναι πως για να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής με τους υποβιβασμούς και τις αντικαταστάσεις, πρέπει να προηγηθούν δύο πράγματα: α) να ανακοινωθεί (πιθανόν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας) το σκεπτικό της απόφασης για τον Αστέρα Τρίπολης μήπως και σε αυτό υπάρχει σχετική πρόβλεψη, β) να αναμένουμε να τελεσιδικήσει η υπόθεση μήπως και η ποινή εξαφανιστεί, συνεπώς η όποια κουβέντα κάνουμε είναι άνευ αντικειμένου (για το τελευταίο πολλοί… βάζουν ήδη στοίχημα).

Αν πάρουμε, όμως, ως δεδομένο ότι θα ισχύσει η πρωτόδικη ποινή για τον Αστέρα, τότε τα σενάρια είναι δύο:

Α) Να παραμείνει τελικά στην κατηγορία, επειδή σύμφωνα με μια εκδοχή, δεν μπορεί ομάδα να αντικατασταθεί μεσούσης της σεζόν και ενώ έχει ήδη αρχίσει να αγωνίζεται. Σε αυτή την περίπτωση, ο Αστέρας απλώς θα σταματήσει να παίζει και οι αντίπαλοι του θα κερδίζουν από εδώ και στο εξής τα ματς στα "χαρτιά". Όμως, τα αποτελέσματα των παιχνιδιών που έχει δώσει μέχρι στιγμής, ισχύουν κανονικά! Ό,τι έγινε… έγινε! Το άσχημο για τον Αστέρα σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι θα μείνει εκτός Σούπερ Λίγκας τουλάχιστον για δύο σεζόν, διότι στο τέλος της φετινής χρονιάς θα υποβιβαστεί και του χρόνου θα αγωνιστεί στη Β’ Εθνική.

Β) Ο υποβιβασμός του στη Β’ Εθνική δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς στη παρούσα συγκυρία, το πρωτάθλημα αυτό δεν έχει ακόμη ξεκινήσει! Αν μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, η Football League δεν έχει κάνει ακόμη πρεμιέρα, τότε δεν είναι απίθανο ο Αστέρας να τοποθετηθεί τελικά στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα (πάντα στην περίπτωση που δεν «πέσει» η ποινή). Αν, λοιπόν, υποβιβαστεί, τότε πιθανότατα θα αντικατασταθεί. Οι αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα στη Σούπερ Λίγκα θα ακυρωθούν και η αντικαταστάτρια ομάδα θα δώσει όλα τα ματς από την αρχή! Με λίγα λόγια, οι ομάδες που έχουν ήδη παίξει με τον Αστέρα, θα ξαναπαίξουν και με τον αντικαταστάτη του! Το καλό για τους Τριπολιτσιώτες σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι θα αγωνιστούν φέτος στη Β’ Εθνική και αν τερματίσουν ψηλά, θα μπορούν από του χρόνου να επανέλθουν στη Σούπερ Λίγκα.

Όσο για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Αστέρα, εδώ η κατάσταση περιπλέκεται. Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε καν ποιος θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα! Πάντως, σύμφωνα με την ΕΠΟ, αν τους δύο τελευταίους δικαιούται να τους αντικαταστήσει ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας, τη θέση του Αστέρα θα την πάρει ο… επόμενος, δηλαδή ο Διαγόρας! Και εδώ μπαίνουν τα κλασσικά ερωτήματα: Τι γίνεται αν ο Λεβαδειακός, ή η Δόξα ή και ο Διαγόρας καταδικαστούν για την υπόθεση των στημένων; Τι γίνεται αν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός δικαιωθούν από το Διαιτητικό Δικαστήριο που συνεδριάζει την Τρίτη;

Μύλος…

Πηγή: sport-fm.gr