
Σελίδες
Κυριακή 30 Αυγούστου 2009
«Το επεισόδιο χάλασε το παιχνίδι»

Μπά«Χ»αλο!

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
Η πόλη στα δύο

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
Σάββατο, 8 Αύγουστος 2009
Όταν η Ανευθυνότητα «παντρεύεται» με την Προκλητικότητα
Είναι πραγματικά εξοργιστικό εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην μεταπολεμική περίοδο, να επικρατεί ο άκρατος «ωχαδερφισμός» και ο πολιτικός αριβισμός.
Όταν εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας υπομένουν κάτω από τον ζυγό της οικονομικής κρίσης, όταν ο...
Πρωθυπουργός και οι υπουργοί παραμένουν στις θέσεις τους στερώντας από τους εαυτούς τους το δικαίωμα των διακοπών, είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συμπεριφέρεται με τέτοια ανευθυνότητα και αβδηριτισμό.
Ο κ.Γ. Παπανδρέου με την στάση του αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι ένα πολιτικό κατασκεύασμα των ΜΜΕ, που καμιά σχέση δεν έχει με τους όρους και τις έννοιες που οφείλει να έχει ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει (?) να κυβερνήσει την Ελλάδα. Δηλαδή τις έννοιες Ευφυΐα, Αντίληψη, Υπευθυνότητα,Εργατικότητα.
Μέχρις στιγμής , πέραν των συνεχών αρνήσεων άσκησης σοβαρής πολιτικής( το γνωστό «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ»), ο κ. Παπανδρέου μας απασχολεί:α) με το ατύχημά του με το ποδήλατο, όταν εν κινήσει θέλησε να...βάλει το χέρι του στην αλυσίδα ( ευφυΐα..),
β) με το ...ατύχημα με το κανό του, όταν υπερεκτίμησε τις σωματικές και αντιληπτικές ικανότητες του και ...παρασύρθηκε στα ανοικτά ( αντίληψη...),
γ) όταν προφασιζόμενος τον ασθενή δεν παρουσιάζεται σε επίσημες πολιτικές διεργασίες προκειμένου την ίδια ώρα να ...ασκηθεί στο γυμναστήριο (υπευθυνότητα...) και δ) όταν μέσα στην πρωτόγνωρη, δραματική και βαθιά οικονομική κρίση προτιμά τις διακοπές , τα μπάνια του και το μαύρισμα του (εργατικότητα.....).
Εάν με τέτοιες συμπεριφορές νοιώθει ότι είναι ικανός να κυβερνήσει την χώρα μας, σίγουρα πρόκειται περί εγκληματικής ψευδαίσθησης.
Ο ελληνικός λαός σε μια περίοδο καθοριστικής σημασίας, όπου οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν τίποτα άλλο πέραν από σταθερότητα, αλλά και δύναμη φυγής προς τα εμπρός, ΑΠΑΙΤΕΙ σύνεση,εργατικότητα, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. ΑΠΑΙΤΕΙ πολιτικές και πολιτικούς ευθύνης, που να επιβεβαιώνονται στην πράξη.
Ένας πολιτικός ευθύνης δεν έχει διλήμματα ανάμεσα...στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα,... τις δύσκολες αποφάσεις και τον εύκολο λαϊκισμό,...την εργατικότητα και την φυγοπονία.
Ένας πολιτικός ευθύνης αυτό το δύσκολο καλοκαίρι για όλους μας, όπου το διακύβευμα ακροβατεί μεταξύ του περιορισμού των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των λύσεων μεγάλων εθνικών ζητημάτων, αν μη τι άλλο παρευρίσκεται στις πολιτικές επάλξεις και όχι στις.... ξαπλώστρες στα διάφορα τουριστικά θέρετρα.
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009
Ορίσθηκε ο νέος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ
σε πειστική αντίδραση κατά της Τουρκίας;
Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ που μόλις ανακοινώθηκε, αντικαθίσταται ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Γράψας, με τον μέχρι τώρα αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, που προάγεται σε Πτέραρχο.
Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, ήταν μέχρι σήμερα, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 26 Ιανουαρίου 2007, προερχόμενος από τη θέση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητού του CAOC7.
Η αντικατάσταση του Γράψα εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Φήμες που άρχισαν ήδη να διαρρέουν τόσο στο Πεντάγωνο όσο και σε πολιτικούς κύκλους, αναφέρουν μεγάλη κόντρα που υπήρξε ανάμεσα στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ κύριο Γράψα και την κυβέρνηση.
Μάλιστα, "κακές γλώσσες" αναφέρονται υποτιμητικότητα προς την πολιτική ηγεσία του τόπου, λέγοντας πως "η κόντρα είχε να κάνει με το ότι δεν δεχόταν ο Γράψας να σκύβει το κεφάλι του στην επιθετικότητα της Τουρκίας και είχε πολλές φορές προτείνει σειρά δραστικότατων μέτρων αντιμετώπισης του θράσους της Άγκυρας".
Ο κύριος Γράψας αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά υπό ανοιχτή αίρεση πλέον τίθεται όλη η ηγεσία του πολιτικού σκέλους του ΚΥΣΕΑ (δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή) η οποία ψιθυρίζεται πως δεν έχει την διάθεση να αποτρέψει την υφαρπαγή κάποιων μικρών Ελληνικών νησιών!!!
Τα υποτιμητικά σχόλια για την κυβέρνηση Καραμανλή είναι ιδιαίτερα δυσμενή, επειδή προχώρησε σε αλλαγή του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πρωτόγνωρα υψηλή και θεωρείται απόλυτα βέβαιο πως θα υπάρξει "θερμό επεισόδιο". Άλλοι παρατηρητές, περισσότερο ήρεμοι, αναφέρουν πως ήταν επιβεβλημένη η αποχώρηση του "θερμού" κυρίου Γράψα, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ηρεμίας προς την Τουρκία, η οποία έχει προχωρήσει και αυτή σε αλλαγές των ανώτατων στρατιωτικών και του στρατιωτικού της επιτελείου. Μόνο που η Τουρκία πρόσθεσε έναν βοηθό στον γενικό αρχηγό, δημιουργώντας εύλογες απορίες σε πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: "περιμένουν να έχουν πολύ δουλειά και προσθέτουν πρόσωπα;"
Όπως και να έχει, ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, μάλλον θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά και μεγάλα προβλήματα, τα οποία δείχνουν να είναι λιγότερο σοβαρά από την πλευρά του Αιγαίου και περισσότερο επικίνδυνα στην Αθήνα. Εξάλλου, από πολλούς ο νέος ΓΕΕΘΑ θεωρείται άνθρωπος του κυβερνητικού περιβάλλοντος και θα είναι "υπάκουος" στις εντολές που θα του στέλνουν τόσο το Μαξίμου όσο και το ΥΠΕΞ...
Πάντως, από χθες το απόγευμα που ακούστηκε η "παραίτηση" Γράψα και η αντικατάστασή του, πολλοί συζητούν πλέον για παρωδία εφαρμογής πολιτικής στο στράτευμα και δεν διστάζουν να την παρομοιάσουν με την παρέμβαση της πολιτικής στον στρατό της Μικράς Ασίας και την αλλαγή των έμπειρων στρατηγών λίγο πριν την κατάρρευση του μετώπου και την στροφή προς την Μικρασιατική καταστροφή...
Κι επειδή η λάσπη είναι γνώρισμα ανθρώπων που θέλουν να κρύψουν τις βρωμιές τους, ήταν λογικό να αρχίσουν τον δικό τους αγώνα τα "παπαγαλάκια" της εξουσίας, διαδίδοντας πως ούτε λίγο ούτε πολύ "το ΓΕΕΘΑ διέρρε μυστικά σχέδια"!!! Και τα δυστυχή παπαγαλάκια δεν τολμούν φυσικά να πούνε τι διέρρευσε, από ποιόν και πότε!!! Και τι να πούνε άλλωστε; Εκτός εάν φροντίσουν να διαρρεύσουν μερικά μυστικά ετεροχρονισμένα, προκειμένου να δημιουργήσουν το άλλοθι της λάσπης... Μέχρι και υπόνοιες για φόβο πραξικοπήματος άρχισαν να διαρρέουν, μέσα από τους γνωστούς αλλά και νέους (διαδίκτυο) κύκλους, τα διάφορα φερέφωνα της εξουσίας, τολμώντας να εμπαίζουν τους έλληνες πολίτες αλλά και να κατηγορούν (εκ του ασφαλούς) τον απερχόμενο Γράψα, τοποθετώντας μπροστά από τα αίσχη που διαδίδουν, την λέξη "φήμη"...
Ίσως η κυβέρνηση Καραμανλή να ετοιμάζει μία μίνι "Μικρασιατική καταστροφή", το μόνο βέβαιο πλέον είναι πως η απομάκρυνση Γράψα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή μάλλον θα αποτελέσει και την έναρξη της οριστικής απομάκρυνσης της σημερινής κυβέρνησης...
ΠΗΓΗ
Άνω κάτω έκανε ο Πούτιν Λευκωσία-Αθήνα
Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009, 18:08
Για «δύο χώρες» στην Κύπρο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την διευθέτηση περιφερειακών διενέξεων, όπως το Κυπριακό και το Καραμπάχ, λίγο μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα και την υπογραφή συμφωνίας για την ενέργεια με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί και με «τις δύο χώρες», σπεύδοντας να διορθώσει σε «δύο τμήματα», αν και η αναφορά «δύο χώρες» παραμένει στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας αναφέρθηκε στην Κύπρο όταν ρωτήθηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου «Blue Stream-2», διευκρινίζοντας ότι μέσω του τουρκικού εδάφους θα γίνεται τροφοδοσία με αέριο τρίτων χωρών: «Ήδη έχουν ονομαστεί οι χώρες αυτές. Είναι η Κύπρος, το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Συρία. Κατά τον τρόπο αυτό η Τουρκία καθίσταται πολύ μεγάλο διαμετακομιστικό κράτος για την περιοχή αυτή του κόσμου».
«Αμετάβλητη η θέση της Ρωσίας για το Κυπριακό»
Η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το Κυπριακό, όπως εκφράζεται στην κοινή διακήρυξη που υπεγράφη από τους προέδρους της Κύπρου και της Ρωσίας, δεν έχει μεταβληθεί, δήλωσε σήμερα ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Βιάτσεσλαβ Σούμσκι.
Ο κ. Σούμσκι, όταν εκλήθη να σχολιάσει τις δηλώσεις του ρώσου πρωθυπουργού, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταίπ Ερντογάν για το Κυπριακό, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, διότι «πολύ συχνά υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ότι λέγεται από έναν πολιτικό απομονώνεται από το γενικότερο πλαίσιο και προκαλούνται διαστρεβλώσεις».
Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε ότι η θέση της χώρας του για το Κυπριακό πρόβλημα είναι «σαφώς διατυπωμένη» στη διακήρυξη που υπεγράφη μεταξύ του κύπριου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρώτος στη Μόσχα το Νοέμβριο του 2008.
Η διακήρυξη αναφέρει ότι οι δύο χώρες επαναβεβαιώνουν την ανάγκη για μία συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο, επί τη βάσει των σχετικών αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979.