Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Ο Γιάκομπ έσπασε την... κατάρα

Ο Ηρακλής μετρούσε 558 λεπτά χωρίς γκολ(!) μέχρι να βρει τη λύτρωση από τον Γιάκομπ. Ο Ρουμάνος επιθετικός πέτυχε το «χρυσό» 1-0 για τον «γηραιό», που πανηγύρισε τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο Καυτανζόγλειο, στο ματς της 9ης αγωνιστικής.

Με τον Σάββα Κωφίδη στον πάγκο, αντί του Όλεγκ Προτάσοφ που απομακρύνθηκε, ο «γηραιός» έπαιξε φουλ επίθεση για να πάρει το «τρίποντο», μετά από πέντε σερί ήττες (τέσσερις στο πρωτάθλημα, μία στο κύπελλο), και τα κατάφερε στο φινάλε με την προβολή του Γιάκομπ (88ο λεπτό).

Αγωνιστικά, ο Κωφίδης επανέφερε στην ομάδα τον Μάουρο Μιλάνο, ξεκίνησε με τον Κατσαμπή, παρότι ήταν ανέτοιμος, ενώ επέστρεψε από τιμωρία ο Παπαστεργιανός. Εκτός αποστολής οι τραυματίες Τούμα, Μπόσνιακ, Περπερίδης και Φούφουλας.

Ο Γιάκομπ έσπασε την... κατάρα

Από την άλλη, ο Βαγγέλης Βλάχος, που απέκλεισε τους Μαρσελάο και Εντερ (βασικές επιλογές του Γκόμεζ), ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Αναστασόπουλο, αντί του Ντεγκρά, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο ματς θέση στην αρχική ενδεκάδα βρήκαν οι Ουριμπαρί, Ουντότζι, Μπαρτολίνι και Ζεάν Κάρλος.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά του αγώνα και προσπαθούσαν με τους Μάρτος και Ντίκα να βγουν γρήγορα στην επίθεση. Μάλιστα, είχαν και κάποιες ευκαιρίες, εκ των οποίων ορισμένες για γκολ, αλλά πότε η κακή τελική επιλογή πότε ο Αναστασόπουλος, δεν επέτρεψαν στον Ηρακλή να προηγηθεί. Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Χωρίς ρυθμό και το δεύτερο 45λεπτο, καθώς πλέον ούτε ο «γηραιός» δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Το ματς «άναψε» μετά το 65ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν το γκολ, με τον Αστέρα να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους και να βγαίνει εύκολα στην κόντρα.

Στο 79΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στην ανατροπή του Μιλάνο από τον Ουριμπαρί, αλλά τελικά οι διαμαρτυρίες μετατράπηκαν σε πανηγυρισμούς λίγο αργότερα, με το χρυσό νικηφόρο γκολ του Γιάκομπ στο 88ο λεπτό. Έτσι, ο Ηρακλής πήρε τους τρεις βαθμούς και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 10, ενώ ο Αστέρας έχει 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια: