Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Δυο εξαιρετικά σε έμπνευση κι εκτέλεση γκολ, σημάδεψαν την αναμέτρηση του Ηρακλή με την ΑΕΚ που έληξε ισόπαλη 1-1. Ο Παναγιώτης Κονέ για λογαριασμό των γηπεδούχων κι ο Ραφίκ Τζιμπούρ από πλευράς Ενωσης, έβαλαν την σφραγίδα τους σ’ ένα ματς με πολλές φάσεις, αποβολή και χαμένο πέναλτι.

Και οι δυο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη, καθώς αμφότερες έχουν περιέλθει σε τέλμα. Τελικά καμιά δεν κατάφερε να φύγει χαρούμενη από το χορτάρι του Καυτανζόγλειου, καθώς το 1-1 άφησε γλυκόπικρη γεύση και στους δυο. Η ΑΕΚ πάντως, έφτασε πιο κοντά στο «τρίποντο», όμως ο Ραφίκ Τζιμπούρ, θέλησε να γίνει ήρωας, αλλά τελικά έμελλε να αποδειχθεί μοιραίος για την Ενωση. «Αναλαμβάνω την ευθύνη για το χαμένο πέναλτι, ήθελα πολύ να σκοράρω. Ζητώ συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς μας», είπε ο Γαλλοαλγερινός που έχασε το πέναλτι στο 87’. Στην εσχάτη των ποινών υπέπεσε ο Λέκι, ο οποίος «κατέβασε» μέσα στην περιοχή με το χέρι τον Χέρσι.

Ο Μπάγεβιτς, παρέταξε επιθετικογενές σχήμα με τους Μαντούκα, Μπλάνκο, Σκόκο και Τζιμπούρ στην 11άδα, όμως ο Ηρακλής ήταν αυτός που παρότι έπαιξε χωρίς το πρώτο του «κανόνι» τον Γιάκομπ, έκανε ευκαιρίες και τελικά προηγήθηκε. Η ΑΕΚ βέβαια θα μπορούσε να σκοράρει με το... καλησπέρα, μετά τη «γκέλα» του Κατσαμπή, ο οποίος «τροφοδότησε» τον Μπλάνκο κι αυτός σούταρε δυνατά πάνω στον Μπαντή.

Στο 10’ ο «γηραιός» έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Μιλάνο, που έβγαινε δεύτερο φορ πίσω από τον Μπόσνιακ, αστόχησε από πλεονεκτική θέση με κεφαλιά. Στο 28’ ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ με το εξαιρετικό γκολ του Κονέ, ο οποίος «σκότωσε» την πρώην ομάδα του κι όταν έγινε αλλαγή από τον Κωφίδη γύρω στο 60’ έδειχνε να απορεί, όπως και πολλοί άλλοι, αφού ήταν ένας από τους καλύτερους της ομάδας του. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Γιάχιτς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου «σημάδεψε» εξ’ επαφής το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή και στο «ριμπάουντ» ο Καφές έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Στην επανάληψη, η Ενωση μπήκε πολύ πιο δυνατά κι έχασε σωρεία ευκαιριών για να πάρει ακόμα και τη νίκη. Το γκολ του Τζιμπούρ έμοιαζε να είναι η αρχή μόνο για τους «κιτρινόμαυρους» που είχαν προειδοποιήσει με τους Μαντούκα, Σκόκο και το πάλεψαν για να φύγουν με το «τρίποντο», όμως ο Γαλλοαλγερινός πέταξε στα σκουπίδια την σημαντικότερη ευκαιρία της ομάδας του. Λίγο έλειψε η Ενωση να το πληρώσει, καθώς ο Ηρακλής έκανε δυο πολύ καλές φάσεις στις καθυστερήσεις, μετά και την αποβολή του Αραούχο στο 90’.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Μιλάνο, Κονέ, Κατσαμπής - Γιάχιτς, Τζιμπούρ, Γεωργέας, Αραούχο, Ζεράλδο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Αραούχο (2η κίτρινη)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Μάρτος, Κατσαμπής, Λέκι, Γιαννούλης, Παπαστεργιανός, Ηλιάδης (90+1' Περπερίδης), Κονέ (61' Τούμα), Επστάιν, Μιλάνο (80' Γιάντσης), Μπόσνιακ
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αραούχο, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Ζεράλδο, Σκόκο, Γιάχιτς, Μαντούκα (70' Χέρσι), Τζιμπούρ, Μπλάνκο (84' Ταχτσίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: