Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ανοίγουν οι αιθέρες στην Ευρώπη



Καλύτερη η εικόνα στα αεροδρόμια της Ευρώπης. Η Βρετανιά – χώρα με τη μεγαλύτερη “κίνηση” στη Γηραιά Ήπειρο - άνοιξε από το βράδυ της Τρίτης τον εναέριο χώρο. Ανοιχτά, όχι χωρίς προβλήματα, τα περισσότερα αεροδρόμια.

Ο εναέριος χώρος άνοιξε στη Βρετανία από τις 21.000 GMT, ενώ στο Heathrow προσγειώθηκαν υπερατλαντικές πτήσεις. Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από Heathrow και το Gatwick την Τετάρτη, ωστόσο προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Στη Γερμανία, μέχρι τις 06:00 το πρωί της Τετάρτη (ώρα GMT) επιτρέπονται οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις στα αεροδρόμια της Βρέμης, του Αμβούργου και του Βερολίνου, όμως ο υπόλοιπος γερμανικός εναέριος χώρος παραμένει κλειστός, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπορικής ασφάλειας (DFS). Οι μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι πιθανόν να επιτρέψουν να παραμείνουν για περισσότερο χρόνο ανοικτά τα συγκεκριμένα αεροδρόμια. Σύμφωνα με την DFS υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να ανοίξει σήμερα το απόγευμα όλος ο γερμανικός εναέριος χώρος.

Λίγες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες από τα παρισινά αεροδρόμια. H Air France ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την Τετάρτη υπερατλαντικές πτήσεις.

Η υπηρεσία διαχείρισης των αεροδρομίων της Φινλανδίας, Finavia, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι ο εναέριος χώρος της ευρωπαϊκής αυτής χώρας είναι ανοικτός, τουλάχιστον μέχρι νεώτερης ειδοποίησης, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα αεροδρόμια θα αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά έως τις 12:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας]. "Εκτός του [αεροδρομίου] Mariehamn, οι υπηρεσίες των αεροδρομίων θα ανοίξουν στις 12:00 μέχρι νεωτέρας", ανέφερε η Finavia σε ανακοινωθέν της που διένειμε μέσω Διαδικτύου νωρίς σήμερα Τετάρτη.

Τα προβλήματα στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας συνεχίζονται, καθώς 29 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Σόφιας ακυρώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο. Οι πτήσεις ακυρώθηκαν, εξαιτίας των κινδύνων που ενδέχεται να προκαλέσει η ηφαιστειακή στάχτη από την Ισλανδία στην ομαλή λειτουργία των κινητήρων των αεροσκαφών.Ωστόσο, τμήματα του βουλγαρικού εναέριου χώρου παραμένουν ανοιχτά, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Τα προβλήματα από την ηφαιστειακή στάχτη της Ισλανδίας συνεχίζονται στον εναέριο χώρο της Σερβίας. Ως άμεση συνέπεια χθες, ακυρώθηκαν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα του Βελιγραδίου προς Βαρσοβία, Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Παρίσι, αλλά και Στουτγκάρδη. Τα δεδομένα στον εναέριο χώρο της Σερβίας μεταβάλλονται ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στο βαλκανικό, αλλά και ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, ενώ η κατάσταση είναι πιο δύσκολη για τους προορισμούς της βόρειας Ευρώπης.

Ο εναέριος χώρος της Ρουμανίας είναι καθαρός από την ηφαιστειακή στάχτη της Ισλανδίας, από χθες στις 21:00, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας. Η θετική αυτή εξέλιξη αποδίδεται στην αλλαγή των μετεωρολογικών πιέσεων στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, η οποία και ώθησε τη στάχτη προς τα βόρεια.

Από σήμερα Τετάρτη η Αυστραλία συνδέεται και πάλι αεροπορικά με την Ευρώπη. Η διεθνής αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas ανακοίνωσε πως από σήμερα ξεκινάνε οι πτήσεις της από Ασία προς Λονδίνο και Φραγκφούρτη και από αύριο από Αυστραλία για όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ήδη, οι αεροπορικές εταιρίες Singapore Airlines και Virgin Atlanti ξεκίνησαν πτήσεις από Αυστραλία προς Λονδίνο.

Με αφορμή τη διακοπή των δρομολογίων, λόγω του ηφαιστείου της Ισλανδίας, στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να μην υπάρχουν κενές θέσεις στα αεροπλάνα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων θα εκτιναχτεί στα ύψη.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=23245&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια: