Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Περικυκλωμένη από πυρηνικά εργοστάσια είναι η Ελλάδα














Περικυκλωμένη από συντηρημένους και πανάρχαιους πυρηνικούς αντιδραστήρες είναι η Ελλάδα. Πράγμα που σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή είμαστε εκτεθειμένοι στον πυρηνικό κίνδυνο.

Στη Βουλγαρία, στο Κοζλοντουι λειτούργει από το...
1966 ο πυρηνικός τρόμος των Βαλκανίων με γνωστά και άγνωστα ατυχήματα που έχουν σπείρει τον πανικό...
σε όλη την Ευρώπη. Οι δυο από τους 4 συνολικά αντιδραστήρες του έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας ενώ οι άλλοι δυο αναβαθμίστηκαν από τη Γερμανική Siemens.

Κοιτάζοντας τον χάρτη της περιοχής μας σε μερικά χρόνια, θα είμαστε η μόνη χωρά που δε θα διαθέτει πυρηνικό εργοστάσιο αλλά θα κινδυνεύουμε άμεσα από τα πυρηνικά εργοστάσια που έχουν ή σχεδιάζουν να κατασκευάσουν οι γείτονες μας.

Η Αλβανία ενδιαφέρεται να κατασκευάσει πυρηνικό εργοστάσιο στο Δυρράχιο με τη συνεργασία Αμερικανών.

Τα Σκόπια έχουν συμφωνήσει με Γερμανική εταιρία για την κατασκευή του δικού τους πυρηνικού εργοστασίου.

Αμερικανο - Γερμανικο κονσορτσιουμ προσπαθεί να κατασκευάσει πυρηνικό εργοστάσιο στο Μαυροβούνιο και η Τουρκία έχει έλθει ήδη σε συμφωνία με του Ρώσους και Καναδούς για την κατασκευή 3 πυρηνικών εργοστασίων. Τα δυο μάλιστα από αυτά θα βρίσκονται στα Ελληνοτουρκικα παράλια, το ένα απέναντι από τη Χίο και το άλλο πολύ κοντά στο  Καστελόριζο.

Πυρηνικό εργοστάσιο λειτουργεί και στην Τσερνοβοντα της Ρουμανίας. Νεώτερης βέβαια τεχνολογίας αλλά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας σε συνδυασμό και με την επιστημονική κατάρτιση που υπάρχει γύρω από την πυρηνική τεχνολογία, δημιουργούν πολλά ερωτήματα σε σχέση με την καλή λειτουργία των αντιδραστήρων.