Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Καλώς τα παιδιά... 3-0!

Καλώς τα παιδιά... 3-0! (vds) Το ντέρμπι «δικεφάλων» στην Τούμπα αποδείχθηκε παράσταση για ένα ρόλο.
Και μάλιστα διάρκειας μόλις 45 λεπτών. Τόσα χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να πετύχει τρία γκολ, νικώντας εύκολα με 3-0 την ΑΕΚ και να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο πρωτάθλημα μετά από 4 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έπαιξε όσο χρειάστηκε για να «καθαρίσει» την αναμέτρηση και στη συνέχεια «έσβησε τις μηχανές», σκεπτόμενος το ταξίδι και τον αγώνα της Πέμπτης (29/9) με την Ρούμπιν Καζάν στη Ρωσία.
Όλα αυτά απέναντι σε μια «Ενωση» με κάκιστη στην αμυντική λειτουργία (τεράστια κενά τόσο αριστερά αλλά και στο κέντρο της) και αδυναμία να επιτεθεί οργανωμένα και να απειλήσει, παρά τις αρκετές αλλαγές στο σύστημα που δοκίμασε ο Χιμένεθ στη διάρκεια της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ που έδωσε το τέταρτο παιχνίδι σε 10 μέρες και απογοήτευσε, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα (και απώλεια) στο πρωτάθλημα…
Η παρουσία του Αρίας αντί του Ιβιτς ήταν η μοναδική αλλαγή του Λάζλο Μπόλονι στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το νικηφόρο 2-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Με απόντα τον τραυματία Λαζάρ, το 4-2-3-1 είχε τον Κρέσιτς στην εστία, με τους Ετο, Λίνο, Μαλεζά και Κοντρέρας στην άμυνα. Αρίας και Γκαρσία ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνα στα άκρα και τον Φωτάκη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αθανασιάδη.
Από την άλλη πλευρά, ο Μανόλο Χιμένεθ, που δεν είχε στη διάθεσή του τους Γκέντσογλου, Καφέ και Κωνσταντόπουλο, παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3. Μπροστά από τον Αραμπατζή, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Γεωργέα, Καράμπελα, Δέλλα και Μανωλά. Μάκος, Κάλα και Βάργκας ήταν οι τρεις μέσοι, με τους Λεονάρντο, Γκουντγιόνσεν πιο πίσω από τον Λυμπερόπουλο.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε τα ηνία του αγώνα. Ξεπέρασε την προσπάθεια της ΑΕΚ να πρεσάρει ψηλά, επιτιθέμενος από τα άκρα και κυρίως από δεξιά, όπου Ετό και Σαλπιγγίδης έβαζαν στη μέση τον Καράμπελα (λίγες οι βοήθειες από τους υπόλοιπους). Ετσι, μετά την ευκαιρία του Φωτάκη στο 10' ήρθε το γκολ του Βιεϊρίνια στο 16', σε διάστημα που οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι.
Η «Ενωση» έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κάλα στο 21' από «στημένη» φάση (σωτήρια παρέμβαση του Κοντρέρας) και μετά το σουτ του Λεονάρντο στο 25' ο Χιμένεθ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με ρόμβο ( «κόφτης» ο Κάλα, μπροστά του οι Μάκος-Βάργκας και στην κορυφή του ο Λεονάρντο, με Γκουντγιόνσεν και Λυμπερόπουλο στην επίθεση). Μια μικρή βελτίωση στην κυκλοφορία υπήρξε, αλλά μόνο παράλληλα και όχι ουσιαστικά, ούτε και κλασική ευκαιρία (απλά ένα καλό σουτ του Ισλανδού στο 35').
Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να προκαλεί ρήγματα από την δεξιά πλευρά που επιτίθονταν και από εκεί ήρθε το 2-0 από τον Αθανασιάδη στο 37'. Το «κερασάκι» στην τούρτα των γηπεδούχων ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ του Σαλπιγγίδη για το 3-0, αξιοποιώντας τα κενά στην άμυνα της «Ενωσης».
Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Χιμένεθ έβαλε τους Μπέλεκ και Γκερέιρο αντί των Λυμπερόπουλου και Κάλα, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-3-3: Ο Γκουντγιόνσεν στην κορυφή, με τους Μπέλεκ και Λεονάρντο στα άκρα της επίθεσης. Παρόλα αυτά ιδιαίτερη βελτίωση δεν είδε, σε ένα ημίχρονο που ουσιαστικά αποδείχθηκε τυπική διαδικασία.
Ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμό, γύρισε πίσω, έκλεισε διαδρόμους και απλά κοίταξε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, καθώς είχε σκορ ασφαλείας και καμία ανάγκη να «σπαταλήσει» δυνάμεις εν όψει και του αγώνα της Πέμπτης (29/9) στο Καζάν με την Ρούμπιν. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ είχε την κατοχή μπάλας, αλλά τα πάντα «εξανεμίζονταν» έξω από την περιοχή του Κρέσιτς.
Ενδεικτικό ότι η «Ενωση» είχε μόνο μια καλή στιγμή με τον Γκουντγιόνσεν στο 68', την ώρα που ο ΠΑΟΚ, στις αντεπιθέσεις, είχε σαφώς καλύτερες ευκαιρίες με Βιεϊρίνια (53') και Σαλπιγγίδη (64'). Ούτε η είσοδος του Κάρλος αντί του τραυματία Γεωργέα στο 61' (ο Μάκος δεξί μπακ) άλλαξε κάτι, την ώρα που ο Μπόλονι σταδιακά φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική γραμμή (Σπαντάσιο, Γεωργιάδης αντί των Φωτάκη και Σαλπιγγίδη, αντίστοιχα), ενώ στο τέλος ξεκούρασε και τον Βιεϊρίνια.
Ετσι, το παιχνίδι έληξε σε ρυθμό… ρελαντί, με μόνη φάση ένα σουτ του Κάρλος στο 88' που έδιωξε ο Κρέσιτς.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 16' Βιεϊρίνια, 37' Αθανασιάδης, 45'+1' Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22' Κρέσιτς, 60' Αρίας, 75' Αθανασιάδης - 17' Καράμπελας, 26' Βάργκας, 37' Δέλλας, 44' Κάλα, 88' Μάκος
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία, Βιεϊρίνια (84' Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης (77' Γεωργιάδης), Φωτάκης (65' Σπαντάσιο), Αθανασιάδης.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γεωργέας (61' Κάρλος), Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Βάργκας, Μάκος, Κάλα (46' Μπέλεκ), Λεονάρντο, Γκουντγιόνσέν, Λυμπερόπουλος (46' Γκερέιρο).

http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8186&subid=2&pubid=128789340