Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Στην Ελβετία κρύβουν οι Έλληνες 22 δισ. ευρώ

Στην Ελβετία κρύβουν οι Έλληνες 22 δισ. ευρώ Σύμφωνα με τον διευθυντή του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης Tην εκτίμηση ότι οι ΄Ελληνες έχουν κρύψει στην Ελβετία 22 δισ. ευρώ, κάνει ο διευθυντής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, Τζον Κρίστενσεν.
Σύμφωνα με τον Τζον Κρίστενσεν, παραδοσιακά οι Έλληνες προτιμούν ευρωπαϊκούς φορολογικούς παραδείσους λόγω της εύκολης πρόσβασης όπως Βρετανία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Κύπρος.
Σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής», εκτιμά ότι μια συμφωνία με την Ελβετία όπως της Γερμανίας δεν θα απέδιδε καθώς οι λογαριασμοί για να φορολογηθούν θα πρέπει να είναι ονομαστικοί και η πλειονότητα έχει τις καταθέσεις σε όνομα εταιρείας που συνήθως είναι off shore.

Ο διευθυντής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ε.Ε. να ενισχύσει τις διαδικασίες ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι το Παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης είναι μια διεθνής οργάνωση ερευνητών που μελετούν το παγκόσμιο φορολογικό σύστημα και προτείνουν τρόπους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.




http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/241820/stin-elvetia-kruvoun-oi-ellines-22-dis-euro-/