Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Επικίνδυνη κλιμάκωση απόψε από την Τουρκία



Κλιμάκωση των τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων από τις δέκα το βράδυ σημειώνονται, εντός του FIR Λευκωσίας, σε ζώνη ανάμεσα στο Ακρωτήρι Λεμεσού και την πλατφόρμα της Νoble Energy.
Η τουρκική άσκηση επηρεάζει αεροδιάδρομο που συνδέει το Ισραήλ με τη νοτιοδυτική Ευρώπη και τον Ειρηνικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Πίρι Ρέις ενδεχομένως να κατευθύνεται προς το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Μιλώντας απόψε στο ΡΙΚ, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε μικρής έκτασης άσκηση και αναμένεται ότι παρόμοια άσκηση θα διεξαχθεί και απόψε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου προειδοποίησε την Τουρκία ότι «θα επηρεαστεί η ενταξιακή της πορεία», ενώ στέλνοντας παράλληλο μήνυμα στις Βρυξέλλες είπε ότι «η Κύπρος αναμένει ξεκάθαρη έκφραση της κοινοτικής αλληλεγγύης. Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ποία θα είναι τελικά η συμπεριφορά της Τουρκίας», είπε ο κύριος Στεφάνου αλλά έσπευσε αμέσως να καθησυχάσει λέγοντας ότι η Άγκυρα «προσπαθεί να παρουσιασθεί ότι θέτει πολιτικά ζητήματα λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε διεθνώς η συμπεριφορά της».

Στο μεταξύ, καθ'οδόν για την ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται, σύμφωνα με το ΡΙΚ, πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας. Πρόκειται για μοίρα του ρωσικού στόλου, περιλαμβανομένου και αεροπλανοφόρου με στόχο να στείλει το μήνυμα ότι η Μόσχα είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τα στρατηγικά της συμφέροντα στην περιοχή.

Πάντως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι σύντομα αναμένεται ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων για οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι εργασίες στο τεμάχιο «Αφροδίτη» συνεχίζονται κανονικά. Μεθαύριο Δευτέρα, οι εργασίες εισέρχονται στο προτελευταίο στάδιο, προτού το τρυπάνι φθάσει στο σημείο όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται το κοίτασμα φυσικού αερίου.




http://www.newsbeast.gr/world/arthro/238086/epikinduni-klimakosi-apopse-apo-tin-tourkia-/