Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

«Η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει τεράστιο κόστος για την Ευρωζώνη»


«Δεν συμφέρει την Ευρωζώνη η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας» σημειώνει σε συνέντευξή του, στην κυπριακή εφημερίδα... «Φιλελεύθερος», ο έως πρότινος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

«Αν το έκανε αυτό η Ευρωζώνη θα έστελνε ένα πολύ αρνητικό σήμα στις αγορές ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τα κράτη μέλη της από τις αντιδράσεις των αγορών» σημειώνει ο κ. Ρουμελιώτης και προσθέτει: «Οι επιπτώσεις θα ήταν τραγικές αρχικά για τις χώρες της περιφέρειας (Ιταλία, Ισπανία) και στη συνέχεια για ολόκληρη την Ευρωζώνη, που θα αντιμετώπιζε άμεσα κίνδυνο διάλυσής της».

«Η επιλογή της άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας» παρατηρεί «θα είχε τεράστιο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό κόστος όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρωζώνη στο σύνολό της».   


Δεν υπάρχουν σχόλια: