Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Εφιαλτικό τέλος...


Το φως άνοιγε διάπλατα στο ευρωπαϊκό τούνελ της ΑΕΚ. Τουλάχιστον μέχρι το 50 της χθεσινής αναμέτρησης στο παγωμένο Μινσκ, απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, από την οποία έχασε με 2-1. Τελικά αποδείχτηκε ότι το φως περισσότερο «τύφλωσε» τους παίχτες της παρά τους βοήθησε.
Μέχρι το χρονικό σημείο που προαναφέραμε οι «κιτρινόμαυροι» κράταγαν στα χέρια τους μία πολύτιμη νίκη, η οποία μάλιστα θα τους έβαζε σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση, πίσω από την Μπενφίκα, η οποία την ίδια ώρα συνέτριβε την Εβερτον.
Η αίσθηση υπεροχής που έδινε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έδωσε τη θέση σ' έναν... εφιάλτη, σχεδόν από το πουθενά! Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε επιθετική τακτική και χρησιμοποίηση βασικών ποδοσφαιριστών, δείγμα του πόσο ήθελε τη νίκη στο Μινσκ.
Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπλάνκο (31), το οποίο κέρδισε ο Νέμεθ από τον Σισνόφσκι, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της επιθετικής γραμμής της ΜΠΑΤΕ έστελναν αισιόδοξα μηνύματα.
Μέσα σ' ένα τρίλεπτο (51-53), ωστόσο, επιβεβαιώθηκε ότι το «άστρο» που λείπει από την ΑΕΚ στην Ελλάδα την εγκατέλειψε και στην Ευρώπη. Το γκολ της ισοφάρισης από τον Παβλόφ (51) εξέθεσε τον Σάχα στη μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει. Το μακρινό σουτ του Λιχτάροβιτς αποκρούστηκε με αστάθεια από τον Αργεντινό τερματοφύλακα.
Ο Ροντιόνοφ αστόχησε στο πρώτο «ριμπάουντ», όχι όμως και ο Παβλόφ (1-1)... Και για να ολοκληρωθεί το παζλ, ο κορυφαίος μέχρι εκείνο το σημείο Ντανιέλ Μαϊστόροβιτς πήρε (στο 53) μία αχρείαστη (δεύτερη) κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο κέντρο (!), αφήνοντας την ΑΕΚ με δέκα παίχτες.
Ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα η ΑΕΚ προσπάθησε και έπαιξε σοβαρά, αφού και η ισοπαλία δεν ήταν κακό αποτέλεσμα. Ειδικά αν στο πλευρό του Νέμεθ, ο οποίος απέδειξε ότι έχει στόφα μεγάλου παίχτη και τις περισσότερες φορές έπαιζε κυριολεκτικά μόνος του, υπήρχε ένας άξιος συμπαραστάτης (Σκόκο και Μαντούκα δεν βοήθησαν), ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.
Πλέον η ΑΕΚ καλείται να αγωνιστεί στο κρίσιμο παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ στην Αθήνα χωρίς στόπερ! Ο Ζεράλδο Αλβες παραμένει στα... πιτς, ενώ οι Μαϊστόροβιτς και Αρτσε αποβλήθηκαν!
Ωστόσο, πέρα από τα λάθη που έκανε η ΑΕΚ συνάντησε και την εχθρική -σε πολλά σημεία- διαιτησία του Ούγγρου Ζολτ Σάμπο, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν άψογος και στο δεύτερο κατάφερε να εκνευρίσει τους «κιτρινόμαυρους».
Η κορύφωση των διαμαρτυριών ήρθε μετά την επίτευξη του 2-1 από τον Αλουμόνα (85), ο οποίος είχε εισέλθει λίγα δευτερόλεπτα (!) νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο και νίκησε με κεφαλιά τον Σάχα. Οι παίχτες της ΑΕΚ θέλησαν να κάνουν γρήγορα τη σέντρα, τη στιγμή που οι Λευκορώσοι είχαν... ξεχαστεί σε πανηγυρισμούς.
Ο Σκόκο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως ο «άρχοντας του ματς» διέταξε επανάληψη! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την «έκρηξη» του Ντούσαν Μπάγεβιτς, η οποία κορυφώθηκε όταν δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αρτσε. Ετσι αποβλήθηκε και ο Σερβοέλληνας τεχνικός.
Μάλιστα κατά την αποχώρησή του θέλησε να δώσει το χέρι στον 4ο διαιτητή Πέτερ Σολιμόσι, εισέπραξε την άρνησή του και ο «Ντούσκο» απάντησε με μια χειρονομία!
Το γενικό συμπέρασμα του αγώνα δεν βρίσκει την ΑΕΚ ηττημένη μόνο σε βαθμολογικό επίπεδο. Τη βρίσκει χαμένη -κυρίως- στον ψυχολογικό τομέα. Το «τρίποντο» ήταν κάτι που η Ενωση ζητούσε πολύ όχι μόνο για λόγους πρόκρισης, αλλά για να τη βοηθήσει εν όψει της δύσκολης συνέχειας στη Σούπερ Λίγκα, με τα εκτός έδρας παιχνίδια με Αρη και Εργοτέλη.
Αντί για σωτηρία η ΑΕΚ βρίσκεται πάλι στα ίδια, αναζητώντας τον τρόπο να ξεπεράσει ακόμα μία ήττα.
Και μέσα σε όλα αυτά χάθηκε και το έξτρα πριμ 50.000 ευρώ που είχε τάξει ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Θανόπουλος, από την Αμερική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: