Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Άγνωστος ακόμα ο αριθμός των νεκρών-τραυματιών - Παγκόσμια κατακραυγή για την κυβέρνηση του Ισραήλ



Εν ψυχρώ εκτέλεση τουλάχιστον 19 ακτιβιστών - Δεκάδες οι τραυματίες
- Σώοι οι 34 Έλληνες - Όλα τα ονόματα
- Ήπια η αντίδραση των ΗΠΑ
- Συγκλονιστικά βίντεο - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μακελειό με αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών και δεκάδες τραυματίες από την δολοφονική επίθεση που έγινε σε νηοπομπή που μετέφερε ακτιβιστές και ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή κυβέρνηση παραβιάζοντας κάθε διεθνή κανόνα, αρνείται έως και αυτή την ώρα να δώσει πληροφορίες για τους νεκρούς και τους τραυματίες, κάτι που διεθνώς γίνεται σεβαστό ακόμα και σε καιρό πολέμου.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για πάνω από 19 νεκρούς, η ισραηλινή κυβέρνηση μιλάει για 10 νεκρούς, ενώ η τύχη των τουλάχιστον 60 τραυματιών αλλά και όσων συνελήφθησαν από τους ισραηλινούς κομάντος είναι αδιευκρίνιστη.

Μέχρι στις 2.15 μετα το μεσημέρι, είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Ασντοντ μόνο το πλοίο Τσάλεντζερ 1.  Στο πλοίο υπήρχαν και τραυματίες, δίχως να διευκρινίζεται ο αριθμός τους, οι οποίοι πιθανότατα έφεραν ελαφρά τραύματα, αφού δεν χρειάστηκε η μεταφορά τους σε νοσοκομείο και απλά τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο λιμάνι.

Η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Αμυνας του Ισραήλ Αβιτάλ Λίμποβιτς, τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για Ελληνες ανάμεσα στους νεκρούς, ωστόσο επισήμανε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναφορικά με τους τραυματίες οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνέλθει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα στις 17:00 GMT (20:00 ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει την επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, δήλωσαν διπλωμάτες στο Ρόιτερ. Αύριο θα πραγμματοποιηθεί ειδική σύνοδος των πρεσβευτών χωρών του ΝΑΤΟ μετά από αίτημα της Τουρκίας ανακοίνωσε η Ατλαντική Συμμαχία.

Στην περιοχή όσοι από τους επιβάτες είναι τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ για όλους τους υπόλοιπους γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων απο την αστυνομία και το υπουργείο των Εσωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια θα ενημερωθούν ότι απελαύνονται απο τη χώρα.

Ένας από τους εκπροσώπους Τύπου του υπουργείου Αμυνας του Ισραήλ ερωτηθείς για τις κατηγορίες, οι οποίες θα απαγγελθούν στους συλληφθέντες και στις οποίες θα στηριχθεί η απέλασή τους, ανέφερε την επιχείρηση παράνομης εισόδου σε χαρακτηρισμένη κλειστή στρατιωτική ζώνη.

  



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=28761&catid=7&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: